Ora Pamantului, sarbatorita la Timisoara

22 martie 2017

Municipiul Timisoara, „Capitala Earth Hour Romania” in anul 2013, sarbatoreste Ora Pamantului sambata, 25 martie 2017, intre orele 20,30-21,30, in colaborare cu WWF Romania, alaturi de cetateni, organizatii, institutii si orase de pe intreg globul.

Mesajul si indemnul pentru comunitatea Earth Hour din Romania este „Daruieste naturii energia ta”.

In urma cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare miscare de mediu din istorie, initiata de WWF. De atunci, in fiecare an, milioane de cetateni sarbatoresc Ora Pamantului si atrag atentia asupra impactului pe care actiunile oamenilor il au asupra mediului.

Cetatenii sunt invitati sa stinga luminile si sa petreaca o ora in aer liber, la o plimbare prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii, sa protejeze natura, sa recicleze, sa folosesca mai mult sursele regenerabile de energie si sa incerce sa-si schimbe obiceiurile de consum.

Pentru a marca Ora Pamantului 2017, municipalitatea timisoreana, prin Casa de Cultura a Municipiului, organizeaza in Piata Libertatii, cu incepere de la orele 20,30, spectacolul Basmul focului, cu artistii de la Amaris Agni, care stiu sa imblanzeasca focul. Amaris Agni sunt o echipa de tineri pe care pasiunea pentru foc si pentru jonglat i-a adus impreuna, pentru a realiza momente indraznete si de neuitat.

Povestea spectacolului are la baza basmul romanesc Balaurul cel cu 7 capete, de Petre Ispirescu. In show-ul Basmul focului, romanasul si fata de imparat vor incerca sa-l convinga pe balaur sa le aprobe casatoria. Curajoasa din fire, fata pleaca singura in calatorie spre a convinge creatura focului, insa este rapita de aceasta. Puterea iubirii il aduce pe romanas alaturi de viitoarea sotie, in incercarea de a o salva. Lupta si dragoste, foc si muzica, oare nunta va fi infaptuita? Va invitam sa descoperiti finalul povestii, sambata, de la ora 20,30, in Piata Libertatii.

Scopul actiunii Ora Pamantului este acela de a trage un semnal de alarma privind amplitudinea actuala a efectelor incalzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului sustinut pentru reducerea poluarii planetei, evenimentul fiind si un mijloc de promovare a solutiilor „verzi”, de combatere a schimbarilor climatice, de transmitere catre cetatenii Timisoarei a unui mesaj ecologic si de constientizare a societatilor comerciale, institutiilor si cetatenilor asupra adoptarii unei conduite ecologice, in scopul schimbarii comportamentului de consum, in vederea gospodaririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile si epuizabile.