Cleo T. straluceste la Timisoara, intr-un concert interactiv, cu muzica si arta digitala

22 martie 2017

Artista pariziana Cleo T. vine in 27 martie 2017 la Timisoara, cu un spectacol al simturilor, care ne va gadila urechile si ne va incanta privirea! Un spectacol interactiv care imbina muzica electroacustica si arta digitala.

Cel de-al doilea album al lui Cleo T. depaseste frontierele muzicii. Le respinge. Este o lucrare de sinestezie multidisciplinara care combina productiile analogice si artele digitale in aceeasi masura ca pictura si arta video. O muzica a lumii (world music) in cel mai pur sens al cuvantului.

Experienta la prezent. Un „work in progress” in continua miscare. Chestionand tipologia traditionala a concertului, spectacolul continua experienta imersiva si senzoriala prin care publicul se gaseste in centrul proiectiilor generate in timp real, gratie unui dispozitiv de captori infrarosii. Electronica si acustica, muzica si cuvinte vorbite, teatru si poezie, iata tot atatea medium-uri de interactiune intinse catre invizibil, care calauzesc spectatorul in acest parcurs introspectiv pe calea emotiei si spiritualitatii. SHINE invoca capacitatea fiecaruia de a investi clipa, in multiplicitatea de perceptii si posibilitati. Spectacolul SHINE, recreeat de fiecare data „in situ” incearca sa asocieze o abordare conceptuala a artei cu instantaneitatea muzicii pop.

Concertul Cleo T. de luni, 27 martie 2017, de la ora 21,00, va avea loc in clubul Daos (Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 5). Intrarea este libera. Acest spectacol incheie seria de evenimente organizate de Institutul Francez din Timisoara cu ocazia Lunii Francofoniei.