Ziua Internationala a Francofoniei, la Timisoara si Arad

17 martie 2017

Picnicul Poetic #haikunoi2017 este programat luni, 20 martie 2017, intre orele 12,00-14,00, in Gradina Institutului Francez din Timisoara (bd. C.D. Loga nr. 46) si in Curtea Liceului Pedagogic din Arad (Bd. Gen. Dragalina nr. 5-7). Asadar, campania „Picnic Poetic – Haikunoi” revine pentru a treia editie, la initiativa Ambasadei Frantei in Romania si a Institutului Francez din Romania. In acest an, evenimentul ia amploare, desfasurandu-se in 87 de locuri simultan.

Pentru a sarbatori Ziua Internationala a Francofoniei, Picnicul Poetic isi propune sa promoveze limba franceza si valorile francofone intr-o atmosfera de convivialitate la care vor lua parte elevi, studenti, corpul didactic, dar si personalitati marcante din lumea diplomatiei, cea institutionala sau din mediul de afaceri. Pe langa faptul ca este un moment prielnic pentru a impartasi poeme haïku in limba franceza, aceasta intalnire isi propune sa aduca laolalta toti reprezentantii francofoniei din Romania.

in 2017, Picnicurile poetice au fost incluse in lista „Grand Tour, o incursiune in francofonie”. Acest proiect, aflat sub inaltul Patronaj al Presedintelui Republicii Franceze si sustinut de Organizatia Internationala a Francofoniei, reuneste sub aceeasi eticheta o suta de evenimente culturale majore de pe cele cinci continente, menite sa puna in evidenta si sa ilustreze bogatia, diversitatea si vitalitatea spatiului francofon.

Asadar, haideti cu noi luni, 20 martie, intre orele 12,00-14,00, in gradina Institutului Francez din Timisoara si in curtea liceului Pedagogic Dimitrie tichindeal din Arad! Sponsorii evenimentului, Auchan si Fropin va pun la dispozitie patiserii si apa, pentru a va stimula creativitatea. La ora 14,00 va invitam sa va postati poemele haïku pe pagina personala de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2017.

Evenimentul Picnic Poetic – Haikunoi2017 este organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania, cu sprijinul Grupului Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone (GADIF), a Lectoratelor franceze, a Aliantelor franceze, a Centrelor si Caselor francofone, a Liceelor francofone, a Bibliotecilor francofone si a Departamentelor de limba franceza din cadrul universitatilor.