Florin Piersic, din nou la Timisoara

14 martie 2017

Dupa ce si-a sarbatorit la Timisoara cea de-a 81-a aniversare, intr-o arhiplina sala a Operei, Florin Piersic a decis sa intampine si ziua numelui sau, Floriile, impreuna cu publicul timisorean pe care il numeste ”prietenul meu de o viata”. In 4 aprilie 2017, de la ora 19,00, celebrul actor va juca din nou pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara spectacol care detine recordul de longevitate al carierei sale si a devenit un adevarat brand teatral al ultimului deceniu in Romania: Straini in noapte.

In comedia romantica scrisa de Eric Assous si regizata de Radu Beligan, Florin Piersic joaca rolul lui Pierre, un barbat in amurgul vietii sentimentale si care, in absenta sotiei, isi incepe noaptea intr-un bar, de unde pleaca spre casa insotit de Juliette (rol interpretat de actrita Medeea Marinescu), o femeie  tanara si senzuala, ce-si invaluie identitatea intr-o bizara tesatura de minciuni si secrete. Pierre afla in acea seara un lucru care ii va schimba viata. Straini in noapte este, in fond, o profunda si melancolica meditatie  despre  fragilitatea relatiilor umane si despre cum trecerea timpul ne schimba.

”Sunt fericit sa revin la Timisoara, un loc de care ma leaga prietenii de o viata, cu un public matur cultural, subtil si rafinat, un loc de care mi-e mereu dor si in care ma simt intotdeauna dorit”, marturiseste celebrul actor.

Decorul spectacolului este opera lui Puiu Antemir, costumele  sunt creatia renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustratia muzicala este realizata de ilustrul flautist Ion Bogdan Stefanescu.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse in vanzare la Agentia Operei din Timisoara.

Save