Incepe Curatenia Generala de Primavara

9 martie 2017

Ca de obicei in aceasta perioada a anului, Primaria Municipiului Timisoara organizeaza Actiunea Ecologica de Curatenie Generala de Primavara. Aceasta se va desfasura in mai multe etape, dupa cum urmeaza – etapa I: 20-26 martie 2017, in cartierele si zonele din partea de nord a municipiului fata de Canalul Bega; etapa II: 27 martie – 2 aprilie 2017, in cartierele si zonele din partea de sud a municipiului fata de Canalul Bega; etapa III: 3-4 aprilie 2017, luni in perimetrul Cermena – Torac – Campului – F. Chopin – Saguna – Tigrului, iar marti in perimetrul Campului – Canal Bega – Calea Mosniteii.

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor. Cetatenii sunt rugati sa depuna in ordine, la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul acestei actiuni, pana cel tarziu cu o zi inainte de ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele in care locuiesc.

De asemenea, cetatenii sunt rugati ca resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) sa fie taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, pentru a facilita colectarea. Proprietarii imobilelor in fata carora se gasesc deseuri, dupa ce pe strada respectiva s-au efectuat lucrarile de colectare a deseurilor intra sub incidenta Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor pot fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa intre 1.000-2.000 lei.

Listele cu programarea zilnica a strazilor pe care se efectueaza colectarea deseurilor sunt postate spre consultare de cetateni pe pagina de internet a Primariei www.primariatm.ro  si pagina de internet a operatorului www.retim.ro.

In aceasta actiune nu se colecteaza deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).