Cartea junglei, la Teatrul German

9 martie 2017

Cea mai noua productie a Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) este musicalul-basm Cartea junglei, dupa Rudyard Kipling, in versiunea scenica, regia si coregrafia lui Razvan Mazilu. Premiera va avea loc sambata, 11 martie 2017, de la ora 18,00.

Premiera va fi urmata de lansarea cartii Razvan Mazilu. De la dans la musical, de Sanda Visan. Cartea, aparuta la editura Nemira in 2017, este o complexa radiografie a operei si carierei artistice a lui Razvan Mazilu, reflectand printre altele si colaborarea artistului cu TGST.

Urmatoarele reprezentatii ale spectacolului sunt programate duminica, 12 martie 2017, ora 11,00, duminica, 12 martie 2017, ora 18,00, sambata, 8 aprilie 2017, ora 18,00, duminica, 9 aprilie 2017, ora 11,00, duminica, 9 aprilie 2017, ora 18,00. Reprezentatiile se desfasoara in sala Teatrului German si beneficiaza de traducere in limba romana.

Spectacolul Teatrului German este o adaptare dupa povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim produs de studiourile Walt Disney in 1967, precum The Bare Necessities si I wanna be like you. Autorul spectacolului, Razvan Mazilu, colaboreaza pentru a doua oara cu TGST, dupa ce renumitul musical Cabaret a fost pus in scena de catre acesta in februarie 2014. Decorul si costumele noii productii sunt realizate de Dragos Buhagiar, cu participarea Ioanei Popescu. Creatia video ii apartine lui Andrei Cozlac, light-design-ul este semnat de Dragos Buhagiar si Alin Popa, productia muzicala de Alexei Turcan, iar pregatirea muzicala este realizata de Roxana Ardeleanu. Celebrele roluri Baloo si Bagheera sunt interpretate de actorii Harald Weisz, respectiv de Daniela Török. Distributia este insa mult mai numeroasa, aducandu-i impreuna pe aproape toti actorii TGST, precum si pe trei actori-copii, precum si pe opt balerini de la Opera Nationala Romana Timisoara.

Dansatorul, coregraful si regizorul Razvan Mazilu a popularizat dansul contemporan si musicalul pe scenele din Romania, abordand stiluri diverse, de la dans la teatru, de la musical la tango, de la cabaret la clasici. A fost distins, printre altele, cu Premiul de interpretare al Operei Nationale din Paris la Concursul International de Balet in 1996, cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, acordat de Presedentia Romaniei in 2004 si cu Premiul Special UNITER pentru Coregrafie in 2007.

Cartea junglei evoca povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi in jungla indiana. Prietenii acestuia, inteleapta pantera Bagheera si amuzantul urs Baloo il avertizeaza pe Mowgli de pericolul care il pandeste: tigrul Shere Khan s-a intors in acele locuri. In ciuda dorintei lui Mowgli de a trai in continuare in jungla, Bagheera si Baloo planuiesc sa il duca intr-un sat din apropiere. Urmeaza un drum plin de peripetii, in care Mowgli este nevoit sa il infrunte pe Louie, regele maimutelor, si pe vicleanul sarpe Kaa. Musicalul in regia lui Razvan Mazilu, cu scenografia plina de culoare semnata de Dragos Buhagiar, vorbeste in maniera fermecatoare, deopotriva copiilor si oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate si spirit de sacrificiu.