Prelegere filosofica despre Nikola Tesla

18 februarie 2017

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita joi, 23 februarie 2017, de la ora 19,00, sa participati la o prelegere filosofica intitulata Nikola Tesla: geniul in slujba umanitatii. Preezinta: Adrian Negrea. Loc de desfasurare: Sala Vieneza, str. Ady Endre, nr. 11, Timisoara.

Electricitatea este una dintre cele mai impresionante forte ale naturii. Pana la mijlocul secolului al XX-lea, omenirea a reusit sa o imblanzeasca. Sute de ani de descoperiri stiintifice ne-au adus aici, insa a fost nevoie de geniul unui singur om pentru a descatusa imensul potential al puterii electrice si de a-l pune in slujba umanitatii. Acesta a fost Nikola Tesla, inventator si om de stiinta al carui geniu, comparabil cu cel al lui Leonardo da Vinci sau Albert Einstein, a contribuit substantial la modelarea lumii moderne asa cum o stim noi azi.

Noua Acropola va invita la o prelegere filosofica in care vor cauta sa descopere ce este Geniul si cum poate fi recunoscut pentru a reusi sa nu trecem indiferenti pe langa acesta, fara a beneficia de atingerea sa inspiratoare. De asemenea, in cadrul prelegerii se va interpreta mesajul lui Nikola Tesla pentru omenirea moderna, prin prisma modului in care acesta si-a trait viata, a perceput lumea si omul.

Temele abordate: copilaria si formarea; intalnirea cu Thomas Edison: Razboiul curentilor; visul lui Tesla; inventii si inovatii: contributia la dezvoltarea stiintei; mostenirea geniului inovator.

Intrarea este libera. Mai multe informatii, la telefon 0742 556 394 sau e-mail na-timisoara@noua-acropola.ro.