Prelegere filosofica – Pericolele rasismului

12 februarie 2017

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita miercuri, 15 februarie 2017, de la ora 18,30, sa participati la o prelegere filosofica intitulata Pericolele rasismului. Prezinta Monica Varga. Evenimentul se va desfasura la Centrul Multifunctional Bastion, str. Hector nr. 4, Bastionul Maria Theresia, corp C.

Cum arata viitorul spre care ne indreptam? Sa fie oare o societate dinspre care adie briza eliberatoare a Renasterii sau o destinatie care pare din ce in ce mai intunecata? A reusit omul contemporan, posesor si utilizator al unora dintre cele mai rafinate dispozitive, sa-si depaseasca limitele psihologice care au generat atata suferinta pe lungul drum al istoriei familiei umane?

Noua Acropola ne invita sa punem sub lupa inteligentei rasismul si sa descoperim cauzele, consecintele sociale si modalitatile prin care poate fi prevenit sau combatut acest fenomen.

Din cuprins: rasismul, produs al modernitatii; de ce se lupta oamenii?; rasismul, un alt simptom al contaminarii; Educatie pentru Toleranta; spre o Convietuire noua.

Intrarea este libera. Mai mai multe informatii la telefon 0742-556.394 sau pe e-mail na-timisoara@noua-acropola.ro.