Instalatie string art de mari dimensiuni, in centrul Timisoarei

8 februarie 2017

Parcul din spatele Castelului Huniade din Timisoara prinde viata si culoare, prin creativitatea tinerilor. La initiativa  studentilor din organizatia Facultatii de Arhitectura – Asociatia de la 4 -, cu sprijinul echipei Cufir si al Timisoara – Capitala Tineretului din Romania, una dintre cele mai mari instalatii urbane de string art din tara se afla de astazi in parcului situat in centrul orasului, in zona Castelului Huniade. „String art” este tehnica prin care artistii creeaza opere folosind ate si cuie batute in lemn.

La realizarea si montarea ansamblului – Labirintul din Castel – au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit 10 kilometri de ata colorata, aproape 2 metri cubi de lemn si peste 1500 de cuie. Dimensiunile instalatiei o fac sa fie in topul celor mai mari instalatii de string art din Romania: structura masoara 25 de metri patrati, iar inaltimea atinge, in cel mai inalt punct, 6 metri.

Labirintul din Castel este primul pas al unei initiative complexe – Anima-un parc!, prin care, sub egida programului Timisoara – Capitala Tineretului din Romania, se doreste revitalizarea mai multor spatii urbane din oras. Totodata, sunt incurajati tinerii cu idei de transformare a orasului.