A fost finalizata prima cladire de birouri din ansamblul Openville

26 ianuarie 2017

Compania Iulius, singurul dezvoltator si operator de proiecte multifunctionale din Romania, a finalizat prima cladire de birouri clasa A din cele sapte pe care le va include ansamblul mixt Openville Timisoara, din proximitatea Iulius Mall. Cladirea, denumita United Business Center 2 (UBC 2), are 12 niveluri, o suprafata de 18.000 mp si este inchiriata integral de companii precum Ness Software Engineering Services, Autoliv Romania, PwC Romania si Bitdefender.

In prezent, la Timisoara se lucreaza la cea de-a doua cladire office, cu 12 niveluri si o suprafata inchiriabila de 13.000 mp. Pentru aceasta, compania Iulius a semnat un parteneriat cu furnizorul international de servicii IT Atos, pentru inchirierea a 6.000 mp.

UBC 2 va beneficia de certificare LEED, fiind dotata cu sisteme, aparatura si echipamente cu un consum redus de energie. Totodata, cladirea dispune de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a creste eficienta costurilor la utilitati si confortul chiriasilor. Printre solutiile verzi implementate se numara: grad sporit de lumina naturala, reglarea automata a intensitatii luminii din interior, sistem inteligent de automatizare a instalatiilor electrice, sisteme de ventilatie de ultima generatie, care vor asigura o temperatura constanta si un volum optim de aer proaspat, fatade cu sticla speciala, care ofera protectie termica si solara, suporturi pentru parcarea bicicletei, dusuri si vestiare pentru cei care vin la birou cu acest mijloc de transport.

Tot pentru economisirea resurselor si optimizarea functionarii, imobilele office vor beneficia de cea mai avansata tehnologie germana in domeniul managementului inteligent al cladirilor, dezvoltata de compania Bosch. Building Integration System va permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare si control ale cladirilor din ansamblul Openville pe o singura platforma, asigurand, astfel, eficienta sporita in administrare, costuri reduse de operare si un nivel maxim de securitate.