Expozitie Selma Meerbaum, la Muzeul de Arta

23 ianuarie 2017

O tanara femeie nu si-a putut trai marea iubire. A trebuit sa moara pentru ca era evreica. 57 de poezii o fac nemuritoare.

Expozitia a fost conceputa de Helmut Braun, la inceputul anului 2013, si materializata impreuna cu Ralf Liebe (layout si print). Ea ne conduce prin viata si opera autoarei, ne prezinta orasul natal Cernauti, povesteste despre Holocaustul din Transnistria si despre viata si moarte in lagarul de concentrare Michailowka, locul in care a murit Selma Meerbaum-Eisinger.

Expozitia cuprinde 43 de panouri (majoritatea color) inramate, in format 50 x 65. De asemenea, expozitia cuprinde si materiale pentru vitrine (carti, carti audio, pagini de manuscrise etc).

Vernisajul va avea loc in data de 27 ianuarie, ora 19,00, la Muzeul de Arta Timisoara, in prezenta lui Helmut Braun, curatorul expozitiei. Expozitia va putea fi vizitata pana in 17 februarie 2017.

O expozitie a Centrului pentru arta interzisa si a fundatiei Rose Auslander din Koln. Evenimentul este organizat de catre Centrul Cultural German Timisoara cu sprijinul Goethe Institut Bucuresti, Ministerul de Externe al Germaniei si in colaborare cu Muzeul de Arta Timisoara.