Cea mai noua comedie semnata Nae Caranfil, la Timisoara, cu participarea regizorului

18 ianuarie 2017

Nae Caranfil, regizorul filmelor Filantropica, Restul e tacere sau Asfalt Tango, revine pe marile ecrane cu 6,9 pe scara Richter, o comedie cu accente de musical si primul film la care Nae Caranfil semneaza nu doar scenariul si regia, cat si muzica si versurile. Filmul ii are in rolurile principale pe Laurentiu Banescu, Maria Obretin, Teodor Corban si Simona Arsu. 6,9 pe scara Richter va avea o proiectie de gala la Timisoara, la Filarmonica Banatul, pe 21 ianuarie 2017, de la ora 19.00, cu participarea regizorului Nae Caranfil si a actritei Miruna Bilei. Pretul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi achizitionate de la casieria Filarmonicii Banatul Timisoara.

Nae Caranfil: „Ar fi putut fi o drama cumplita despre depresii clinice, cutremure si batranete. In schimb, a iesit o comedie despre toate acestea care pana la urma se transforma intr-un musical… Am pornit de la ideea unei relatii tata-fiu in care tatal este tanar iar fiul batran. Asta insemnand ca tatal are comportamentul unui tanar, adolescent chiar, in timp ce fiul se confrunta anevoie cu criza varstei mijlocii”.

Fiul (Laurentiu Banescu) este un tanar actor de teatru care navigheaza cu greu intre un rol complicat intr-un spectacol de „musical”, o nevasta geloasa pana la depresie (Maria Obretin) si obsesia marelui cutremur devastator, anuntat ca iminent de toti „expertii”. Insa „adevaratul” cutremur pentru el se dovedeste a fi reaparitia intempestiva a propriului sau tata (Teodor Corban), dupa decenii de absenta. Manipulator si amoral, tatal se instaleaza in universul fiului, confiscandu-l cu totul si bulversandu-i existenta. Tony-actorul, sotia sa instabila psihic, tatal hedonist si frumoasa (desi mult prea tanara) iubita a acestuia (Simona Arsu), evolueaza impreuna intr-un „cadril” tragi-comic, in asteptarea unui dezastru seismic si a unei premiere teatrale unde, cel putin in intentii, „toata lumea rade, canta si danseaza”.

6,9 pe scara Richter, „o comedie de mare public, surprinzatoare, revigoranta, plina de fantezie si burlesc” (Metropolis), a fost proiectat la Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea festivalului: peste 3.000 de spectatori in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Filmul a avut o avanpremiera bucuresteana si in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, proiectia fiind sold out inca inainte de inceperea festivalului.