Shakespeare, Sonnet 66 este prima premiera din 2017, la Teatrul Maghiar

6 ianuarie 2017

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara invita spectatorii la prima premiera din 2017, programata miercuri, 11 ianuarie, de la ora 19,00 – Shakespeare, Sonnet 66, spectacol in regia lui Kokan Mladenovic din Serbia.

La doi ani dupa premiera spectacolului de succes Opera cersetorilor, Kokan Mladenovic revine la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara cu un spectacol nou. Textul Sonetului 66, de William Shakespeare, scris in urma cu peste 400 de ani, este revizuit in cheia evenimentelor si a problemelor sociale din 2017.

Shakespeare nu este cunoscut numai pentru textele sale dramatice. Critica sociala transpare si din operele lirice a lui Shakespeare, intr-o forma mai concentrata si printr-un limbaj mai concret. Fara a fi lipsit de universul personajelor si motivelor shakespeariene, spectacolul Shakespeare, Sonnet 66 abordeaza cele mai importante subiecte din actualitate, pornind de la fiecare vers al sonetului. Ii vom reintalni pe Othello, Macbeth, Richard al III-lea, Romeo si Julieta, Titus Andronicus si alte personaje care isi au corespondentul in lumea de azi.

Universalitatea mesajului shakespearean va fi transpusa printr-un spectacol bazat pe gesturi si miscare, in care textul vorbit este limitat la Sonetul 66. Echipa din Serbia care pregateste spectacolul este completata de Irena Popovic (muzica originala), Marija Kalabic (scenografie), Tatjana Radisic (costume), Andreja Kulesevic (coregrafie), Goli Kornelia (dramaturgie) si Szerda Zsofia (asistent regie).

Din distributie fac parte: Aszalos Geza, Balázs Attila, Bandi Andras Zsolt, Borbely B. Emília, Csata Zsolt, Eder Eniko, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsardi Levente, Lorincz Rita, Magyari Etelka, Matrai Lukacs Sandor, Matyas Zsolt Imre, Molnar Bence, Molnos Andras Csaba, Simo Emese, Tar Monika si Tokai Andrea.

Urmatoarele reprezentatii ale spectacolului Shakespeare, Sonnet 66 vor fi joi, 12 ianuarie, si duminica, 29 ianuarie, de la ora 19,00. Detalii despre bilete si rezervari se pot obtine la casieria teatrului, pe strada Alba Iulia nr. 2 (orar 16,00-19,00), la adresa de mail ticket@tm-t.ro sau telefonic, apeland 0752-111.803.