Revelion in Piata Victoriei, cu Stefan Banica jr.

13 decembrie 2016

Colorful fireworks over a night sky – EXTRA LARGE

Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului, ii invita pe toti timisorenii, care nu au alte planuri pentru noaptea trecerii dintre ani, sa petreaca Revelionul in aer liber, in Piata Victoriei, unde sunt programate mai multe concerte.

Iata, pe ore, programul noptii de Revelion de la Timisoara: 20,00 – Geo Da Silva & Sean Norvis, 21,00 – ALPHA Team, 22,00 – Cobzality, 23,00 – Stefan Banica jr., 24,00 – Foc de artificii.

Geo Da Silva si-a inceput cariera in anul 1994, ca DJ si MC in diverse cluburi. Zece ani mai tarziu a lansat proiectul „Funky DJ’s”, apoi un album solo, in anul 2007, pe care l-a promovat intr-un turneu international, care a inclus 25 tari in 2008. Alte piese de succes ale artistului sunt: „Hey Mr. Dj Get Up”, „Booma Yee”, „Disco Disco Good Good”, „Awela Hey”, „Na Ru Ney”, „Morena”, „Bailando Conga”, „I Love You Baby”, „Noaptea-i Nebuna”, „I Wanna Feel Love”, „I Want You” & “Secret Love Affair” feat Sean Norvis.

Sean Norvis, DJ si producator, este un reprezentant de succes al muzicii electronice din Timisoara. Artistul s-a facut remarcat in zona de vest a tarii prin stilul sau unic, care este caracterizat de ritmuri vibrante. Pe langa activitatea artistica de DJ, a pus bazele unui live act & band in colaborare cu semifinalista de la Vocea Romaniei, Alexandra Mitroi. In calitate de producator, Sean Norvis, are o discografie de peste 200 de titluri semnate la diferite case de discuri. Anul acesta a lansat albumul de debut „The way I feel”.

Sean Norvis & Geo Da Silva pregatesc pentru noaptea dintre ani un recital de neuitat, care va include piese in prima auditie – „We love the DJ” si „Johnny B”.

ALPHA Team este un band vocal-instrumental timisorean, care abordeaza cover-uri din cele mai variate stiluri ale muzicii de larg consum, reunind intr-o componenta de exceptie unii dintre cei mai valorosi muzicieni locali, cu o bogata experienta dobandita la nivel national si international. Solista Oana Vincu (ex-Genius), gratie calitatilor vocale extraodinare care au consacrat-o, interpreteaza piese celebre din repertoriul international, cu un inalt grad de profesionalism. Muzicieni de valoare, membrii instrumentisti ai trupei: Sebastian Simian – clape, Ferencz Szekeres – tobe, Victor Miclaus – bas si Ion Dorobantu – chitara&backing vocal, avand studii muzicale temeinice, creeaza de fiecare data un sound autentic, transmitand publicului energie pozitiva, emotie si caldura. Lor li se alatura si Mona Larion – backing vocal. Muzica si show-ul trupei Alpha Team se caracterizeaza prin energie, dinamica si atitudine, adunand foarte multe aprecieri in randul publicului.

Cobzality – dupa multe calatorii prin toata lumea, in diferite contexte muzicale, doi dintre percutionistii de marca de la Sistem, Florin Romascu si Robert Magheti, au hotarat sa inceapa un nou proiect muzical prin care sa declare: „suntem mandri ca suntem romani!”. Astfel, alaturi de colegii lor Victor Mihailescu (studio production) si Bianca Purcarea (solist vocal) s-a nascut Cobzality, un proiect cu suflet romanesc, un proiect care imbina muzica traditionala, cu sonoritati moderne. Numele Cobzality nu a fost ales la intamplare, ci incearca sa aduca o bucata din sufletul si spiritul romanesc, asa cum il percep semnatarii proiectului. „Ca sa stii incotro te indrepti, trebuie sa afli de unde vii. Romania nu inseamna doar azi. Prea prinsi sa traim in actualitate, uitam cine suntem, uitam lucruri valoroase, ne contrazicem personalitatea si ne infirmam identitatea”, declara semnatarii proiectului, care cred ca au gasit o cale de a aduce in prezent vestigiile valoroase ale culturii romanesti.

Stefan Banica jr. nu mai are nevoie de prea multe prezentari. Este cantaret, compozitor, textier, orchestrator, prezentator, actor de film si de teatru. A absolvit liceul teoretic I.L. Caragiale din Bucuresti in anul 1985 si IATC cinci ani mai tarziu, la sectia de actorie, clasa profesorului Ion Cojar. Stefan a jucat in numeroase filme de cinema si de televiziune, “Liceenii” fiind unul dintre cele mai populare din istoria cinematografiei romanesti. Cariera sa muzicala a inceput in 1992, cand a inregistrat primul album intitulat „Un actor, un rock`n`roll”. A urmat apoi, in 1996, discul „te rock… frumos”, un album la care Stefan a colaborat pentru prima data cu trupa „Rock`n`roll Band” si grupul vocal „The 50s”. In anul 2004 a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”. Stefan a lansat pana in prezent 15 discuri de autor, a sustinut mii de concerte in intreaga tara,  iar din anul 2002 si pana in prezent, a avut nu mai putin de 58 de concerte de Craciun “sold out” la Sala Palatului, cea mai importanta sala de spectacole din tara.