Noi surprize muzicale la Targul de Craciun

12 decembrie 2016

In cadrul Targului de Craciun de la Timisoara, Mos Craciun ne mai aduce inca un dar: un concert special, in data de 19 decembrie, de la ora 19,00, in Piata Victoriei, cu trupa Hara si cu legendara formatie Phoenix.

Hara a luat fiinta in anul 2000, in orasul Cluj-Napoca. Trupa a fost remarcata imediat datorita creatiilor originale, extrem de inspirate, care combina cu multa naturalete elemente de rock alternativ, electro-pop, sonoritati celtice si folclor romanesc, cu versuri graitoare, cu mesaj, intr-o interpretare unica, personala.

Trupa Hara a lansat 6 LP-uri si albumul de colinde traditionale romanesti Marlin, Darlin – Pais’pe Colinde s’o Strigatura, care au adus multe premii din partea institutiilor media, Hara devenind astfel prima formatie romaneasca cu un asemenea palmares. Componenta trupei este: Flavius Buzila – voce, chitara acustica, Mihai Andritcu – vioara, Valentin Musat – chitara electrica, acustica, Radu Anghel – bas si Nunu Racris – tobe, percutii.

Phoenix este o idee devenita legenda. Un nume predestinat. Aproape jumatate de secol de muzica. Trupa timisoreana ne indeamna: “hai sa deschidem orizonturi, sa ne intindem aripile, sa invatam sa spunem NU!, sa ne pastram cenusa, sa traim muzica si sa iubim mitul”.

Phoenix, una dintre primele trupe de muzica rock din Romania a demonstrat si demonstreaza in continuare ca este un reper important in existenta si spiritul orasului Timisoara. Infiintata in anul 1962 sub titulatura Sfintii, Phoenix a hranit spiritual generatii de romani si a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare. Membrii formatiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formatiei pornind de la muzica beat, rock psihedelic si hard rock si ajungand la etno – rock. Piese celebre fredonate de generatii intregi: Vremuri, Fata Verde, Andrii Popa, Strunga, Canarul, Mugur de fluier, Mica tiganiada, Nunta, sunt capodopere, care inca scriu istoria Phoenix.