Prelegere despre filosofiile Indiei

26 noiembrie 2016

noua_acropola_indiaAsociatia Culturala Noua Acropola va invita luni, 28 noiembrie 2016, de la ora 19,00, sa participati la o prelegere filosofica intitulata Filosofiile Indiei. Prezinta Monica Varga. Evenimentul se va desfasura la Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2.

Oamenii moderni, a caror minte nu a fost complet inrobita de dictatele confortului si relaxarii, in incercarea lor de a-si croi drum spre Sinele autentic, ajung, la un moment dat, inevitabil, la comorile intelepciunii orientale. Ceea ce gasesc aici poate fi de-a dreptul rascolitor, deoarece invataturile cele mai vechi ale umanitatii infirma numeroase din crezurile actuale, scotandu-le din sfera „adevarurilor absolute” si ducandu-le pe teritoriul analizei fara prejudecati, cu alte cuvinte in aventura cautarii filosofice libere.

Noua Acropola va invita sa strapungeti impreuna straturile grosiere adaugate de istorie si sa cautati diamantele atemporale ale vechilor sisteme de gandire indiene care au facut posibil ca in vremurile in care Europa isi traia epoca primitiva, savantii Indiei antice sa aiba cuceriri incredibile in Stiinta, Arta, Politica, Religie si Filosofie.

Din temele abordate in conferinta Filosofiile Indiei: Filosofiile Indiei. Concepte esentiale; Studiu de caz: Brahmanismul, Jainismul, Buddhismul; Mostenirea Indiei antice pentru Omul Atemporal.

Intrarea este libera.