Targul de Craciun Timisoara 2016 – programul complet

24 noiembrie 2016

targ_craciunPrimaria Municipiului Timisoara prin Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, va invita, intre 1 decembrie 2016 si 8 ianuarie 2017, la o noua editie a Targului de Craciun. Piata Victoriei va fi, pentru al zecelea an consecutiv, locul principal de atractie din Timisoara. Casute, decoratiuni, luminite, spectacole, colinde, cadouri, preparate specifice de sezon si multe alte surprize va asteapta in centrul orasului. Targul de Craciun, un eveniment oficial si traditional al orasului Timisoara, va da starul sarbatorilor de iarna si isi va dechide portile pentru publicul larg de Ziua Nationala a Romaniei, in 1 decembrie 2016, de la ora 17,00.

Pe platoul din fata Operei Nationale Romane va fi montata, ca si in anii trecuti, o cupola luminoasa cu 60.000 de LED-uri albe. In Piata Victoriei va poposi sania lui Mos Craciun, decorata cu luminite de sarbatoare, iar bradul urias va fi impodobit cu 50 de siruri luminoase (1.000 de beculete/LED-uri cu lumina calda) si globuri.

In cadrul editiei aniversare a Targului de Craciun, in data de 10 decembrie, se vor sarbatori cei 10 ani de bucurie de a fi impreuna, cu un invitat special: Andra, care va sustine pentru toti timisorenii un super concert. Asadar, de la ora 17,00, pe scena din Piata Victoriei, sub genericul “De 10 ani impreuna la Targul de Craciun”, timisorenii vor petrece alaturi de Orchestra Timisoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office si Andra.

Aproximativ 100 de expozanti vor aduce pentru vizitatori o oferta variata de produse specifice sarbatorilor de iarna. Cei care vor vizita Targul de Craciun din Timisoara vor gasi o multime de idei pentru cadourile celor dragi si se vor putea bucura de atmosfera de sarbatoare, savurand preparatele delicioase de sezon. Comerciantii cu mancare gatita vor fi amplasati in zona Modex, unde se vor putea degusta produse gastronomice calde, muraturi, branzeturi, mezeluri, vin fiert cu scortisoara, placinte aburinde de toate felurile si multe alte produse. Expozantii cu decoratiuni vor avea o oferta variata pentru toate gusturile: globuri, coronite, ghirlande, ceramica pictata, obiecte din lemn, icoane, jucarii, instrumente muzicale, bijuterii, tricotaje, obiecte handmade. Produsele alimentare ambalate, turta dulce, prajiturile traditionale, dulciuri, cozonaci secuiesti, castane coapte, gogosi glazurate, toate vor fi in Piata Victoriei. De asemenea, vor mai fi amplasate casute in piateta din zona Soarelui si la intrarea in Parcul Copiilor „Ion Creanga” din Timisoara.

Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Mos Craciun, unde vor avea loc diverse activitati pentru copii. Pe langa casuta cu muraturi, casuta cu ciocolata si casuta cu migdale, anul acesta, vom avea ca noutate in cadrul targului si o casuta cu dulciuri orientale.

In perioada 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, in cadrul Targului de Craciun vor avea loc spectacole de muzica populara, obiceiuri si traditii de sarbatori, colinde, concerte, povesti si actiuni pentru copii.

Cea de-a zecea editie a targului se va deschide oficial marti, 1 decembrie 2016. Targul de Craciun va putea fi vizitat zilnic, intre orele 10,00 si 22,00. Printre atractiile evenimentului se numara si ieslea care reprezinta scena Nasterii Domnului, precum si alte decoratiuni specifice sarbatorilor de iarna. Pe toata perioada Targului vor avea loc diferite manifestari artistice, in data de 18 decembrie, in Piata Victoriei, va sosi Mos Craciun, iar celor mici li se vor pregati diverse surprize.

Mai jos, programul complet al celei de-a X-a editii a Targului de Craciun din Timisoara.

1 decembrie
17.00 Orchestra Timisoara Big Band, Ansamblul Timisul cu solistii Andreea Aleusan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrica Moise, Petrica Miulescu Irimica.
19,00 Concerte cu Clar Band, Raluka si Delia. Seara se va incheia cu traditionalul foc de artificii.

2 decembrie
18.00 Armonii de iarna – Spectacol sustinut de elevii Incubatorului de Arte Timisoara & Friends

3 decembrie
17.00 Spectacol de colinde, dansuri si muzica populara – Ansamblul ”Pusta Banatului”
18.00 Peregrinii si invitatii lor – concert „Iarna Trubadurilor”, o calatorie in Timisoara de poveste

4 decembrie
17.00 Cantece si dansuri populare, colinde si obiceiuri de Craciun – Ansamblul de tineret „Timisul”

5 decembrie
17.00 La gura sobei – Povestea lui Mos Nicolae. Un spectacol oferit de Piti Radio Timisoara, la Atelierul lui Mos Craciun

6 decembrie
17.00 Concert de  promenada – Fanfara Pro Amicitia
18.00 Spectacol folcloric sustinut de Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc

7 decembrie
17.00 Concert de  promenada – Fanfara Pro Amicitia

8 decembrie
Sala Operei Nationale Romane
19.00 Colinde si cantece rituale din Transilvania – Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca “Icoane” condus de prof. univ. dr. Ioan Bocsa

9 decembrie
Spectacol TVR Timisoara 60
17.00 Muzica minoritatilor, participa: Ansamblul folcloric german “Banater Rosmarein”, Ansamblul de cantece si dansuri maghiare “Eszterlanc”, Ansamblul sarbesc “Mladost”
18.00 Spectacol Ansamblul “Timisul”, cu participarea solistilor vocali Carmen Popovici Dumbrava, Doriana Talpes, Stana Stepanescu, Dumitru Stoicanescu
19.00 Concert Phaser

10 decembrie
17.00 Concert aniversar „De 10 ani impreuna la Targul de Craciun”: Orchestra Timisoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office, Andra
Sala Operei Nationale Romane
18.30 – Spectacol „Colinda, colinda” – Ansamblul „Doina Timisului”

11 decembrie
17.00 Spectacol „Colinde si obiceiuri de Craciun” – Ansamblul „Doina Timisului”

12 decembrie
17.00La gura sobei– Piti Radio Timisoara la Atelierul lui Mos Craciun

13 decembrie
17.00 Colinde de Craciun – program sustinut de profesori si elevi ai Scolii Populare de Arta

14 decembrie
17.00 „Am plecat sa colindam” – spectacol prezentat de Grupul Floresde la Palatul Copiilor din Timisoara si Ansamblul “Hora Timisului”

15 decembrie
17.00 „Vine o sanie pe drum” – spectacol prezentat de Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin din Timisoara
Sala Operei Nationale Romane
19.00“Buna vremea, oameni buni”- spectacol sustinut de Ansamblul folcloric “Timisul”

16 decembrie
16.00Alaiul colindarilor pe traseul Catedrala Mitropolitana – Opera Nationala Romana, cu participarea mai multor formatii de colindatori din judet, care vor canta pe scena din Piata Victoriei

18 decembrie
17.30 Poveste magica de Craciun –  Mos Craciun soseste in Piata Victoriei. Un spectacol de cantece si dansuri cu Piti Radio Timisoara, Compania Junior Phantasia, Trupa de teatru „MIM12” de la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon si Trupa de teatru a Scolii Generale nr. 7 Sfanta Maria

19 decembrie
17.00La gura sobei – Piti Radio Timisoara la Atelierul lui Mos Craciun

20 decembrie
18.00 Rock for Revolution, cu Sonatic, Pro Musica, Pasarea Rock

21 decembrie
17.30 Spectacol de Craciun cu Corala  feminina “Carmina Dacica”
18.00 Concert cu Ansamblul de percutie “Splash”

22 decembrie
19.00 Sarbatoarea Craciunului – “In Memoriam Marioara Murarescu”, transmisiune in direct pe TVR3 si TVR Timisoara. Program de colinde si cantece de Craciun. Participa grupul vocal “Valeria Peter Predescu” (Bistrita), grupul vocal “Podgorenii” (Siria, Arad) si un grup de colindatori din Banat. Solisti: Adrian Stanca, Ciprian Roman, Olguta Berbec, Maria Coman, Cristian Fodor, Georgiana Necsa, Maria Coman, Ciprian Pop si altii. Acompaniaza taraful “Efta Botoca” din Timisoara, conducerea muzicala: Remus Novac.