Edvin Marton, cu vioara Stradivarius de 7 milioane de dolari, vine la Timisoara

13 noiembrie 2016

edvin_marton_timisoaraMiercuri, 21 decembrie 2016, la Sala Olimpia, violonistul Edvin Marton revine la Timisoara pentru a sustine un concert extraordinar, ”The 7 Million Dollar Stradivarius Violin”. Cu peste 1.000 de concerte sustinute in toata lumea, detinator al premiului Emmy si castigator al MTV Music Awards, Edvin Marton va concerta la Timisoara si va transpune publicul in lumea minunata a muzicii. Si de aceasta data, muzicianul va fi insotit de faimoasa sa vioara Stradivarius, creata in 1699 si care valoreaza 7 milioane de dolari.

Magia Sarbatorilor de iarna va aduce timisorenilor un cadou deosebit: combinatia unica de stiluri muzicale, de la clasic la rock, povestita prin ritmurile armonioase si sensibilitatea transmise de artist. Edvin Marton si trei membri ai orchestrei sale vor oferi, astfel, un Craciun de neuitat timisorenilor care stiu sa aprecieze muzica de calitate, dar si celor care doresc sa descopere noi abordari ale unor compozitii clasice cunoscute in intreaga lume.

Edvin Marton a inceput sa studieze vioara de la varsta de 5 ani, iar la 8 ani a fost admis la cea mai prestigioasa scoala de muzica din Rusia. Tot acolo a sustinut si primul sau concert, la varsta de 12 ani, alaturi de Orchestra Simfonica din Moscova.

Acum 10 ani, Edvin Marton a compus aranjamentul muzical pentru reprezentatia lui Evgeni Plushenko in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino, program rasplatit cu medalia de aur. In 2008, acesta a castigat premiul cel mare Eurovision. De asemenea, detine un premiu MTV Music Awards si premiul Emmy pentru „Cea mai buna compozitie muzicala a anului”.

Pretul biletelor incepe de la 95 de lei. Acestea se pot achizitiona momentan de pe MyTicket (http://bit.ly/EdvinMartonT), urmand sa fie disponibile si pe Eventim.ro si reteaua magazinelor Orange, Germanos, la casieria Teatrului National Timisoara si librariile Carturesti.