Va place Schu…? – turneu national

9 noiembrie 2016

va_place_schuIntre 7 si 18 noiembrie, violoncelistul Razvan Suma revine in turneu pe scenele din Romania, alaturi de pianistul Horia Mihail, intr-o calatorie muzicala in 7 orase din Romania, la 10 ani de la primul turneu national. Concertul de la Timisoara este programat la Sala Capitol, pe 11 noiembrie, de la ora 19,00.

In 2006, Razvan Suma intra in povestea turneelor nationale alaturi de doi colegi si prieteni muzicieni, tot cu un program Schumann, fiecare urmandu-si de atunci propriul drum si multiplicand idea pornita impreuna. Parafrazand titlul unui film celebru, violoncelistul Razvan Suma a strabatut tara incepand din 2012 alaturi de diferiti muzicieni in turneele Va place Bach?, Va place Brahms?, Va place Tango?, ajungand in 2016 sa caute impreuna cu publicul sau si cu pianistul Horia Mihail raspunsul la intrebarea, cu raspuns cunoscut, desigur, Va place Schu…?.

Violoncelistul Razvan Suma : “Ce consider eu a fi important acum este ca fara acel nou inceput al conceptului de turneu, pentru Romania, care s-a petrecut acum 10 ani, din punct de vedere profesional lucrurile ar fi stat cu totul altfel pentru mine. Turneul este cel care, prin repetarea aceluiasi program in diferite contexte, te aduce la limita superioara de interpretare si gandire. Turneul este cel care te face sa iti descoperi noi limite de control psihologic, de comportament si mai ales sa te descoperi in momente critice, cu bune si cu rele. Turneele si ciclicitatea lor creaza publicul tau ca artist, iar impreuna crestem si ne bucuram de muzica. In 2006 am pornit la un drum alaturi de Romanian Piano Trio, iar reintalnirea cu Horia Mihail pentru a sarbatori un deceniu de cand am inceput fiecare dintre noi aceste turnee este, cred, semnificativa”.

Programul de recitaluri din acest turneu sustinut de Razva Suma si Horia Mihail cuprinde F. Schubert: Sonata Arppeggione in la minor, D 821, R. Schumann: Adagio si Allegro in la bemol major, op. 70, Fantasiestucke, op. 73 si Cinci piese in stil popular, op.102.