Celtii si mostenirea lor – prelegere filosofica

31 octombrie 2016

noua_acropola_celtiiMiercuri, 2 noiembrie 2016, incepand cu ora 18,30, la Centrul Multifunctional Bastion, str. Hector, nr. 4 – Bastionul Maria Theresia, corp C va avea loc prelegerea filosofica intitulata Celtii si mostenirea lor. Prezinta: Adrian GAL.

Trecutul umanitatii reprezinta cheia ce deschide cufarul in care se ascunde identitatea prezentului, dar si globul de cristal in care putem vedea conturul traiectoriilor viitorului. Istoria este parte integranta din noi, iar actiunile noastre de azi au ecou in eternitate.

Istoria celtilor este o etapa importanta in evolutia civilizatiei europene, amprenta ei puternica fiind vizibila si astazi in unele zone ale batranului continent. Fie ca inspira prin mituri, legende, forme de arta, mod de viata, atitudine razboinica sau apropiere de sacru, celtii au fost o samanta puternica ale caror roade le culegem in prezent.

Din temele abordate in cadrul prelegerii evolutia istorica – radacini si raspandire; organizarea si viata cotidiana; viata si Moartea – „Tir na nOg”; religia celta – natura insufletita; druizii – pastratori ai valorilor; celtii si razboiul; misterul mostenirii celte.

Intrarea este libera.