Prelegere filosofica despre Nikola Tesla

25 octombrie 2016

M0014782 Nikola Tesla, with his equipment Credit: Wellcome Library, London. Wellcome Images images@wellcome.ac.uk http://wellcomeimages.org Nikola Tesla, with his equipment for producing high-frequency alternating currents. Inscribed: 'To my illustrious friend Sir William Crookes of whom I always think and whose kind letters I never answer! Nikola Tesla June 17, 1901' Photograph 1901 Published: - Copyrighted work available under Creative Commons Attribution only licence CC BY 4.0 http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Asociatia culturala Noua Acropola va invita joi, 27 octombrie 2016, de la ora 18,30, sa participati la o prelegere filosofica intitulata Nikola Tesla: Geniul in slujba oamenilor. Prezinta Adrian Negrea, locul de desfasurare fiind Centrul Multifunctional Bastion, str. Hector, nr. 4 – Bastionul Maria Theresia, corp C.

Electricitatea este una dintre cele mai impresionante forte ale naturii. Pana la mijlocul secolului al XX-lea omenirea a reusit sa o imblanzeasca. Sute de ani de descoperiri stiintifice ne-au adus aici, insa a fost nevoie de geniul unui singur om pentru a descatusa imensul potential al puterii electrice si de a-l pune in slujba umanitatii. Acesta a fost Nikola Tesla, inventator si om de stiinta al carui geniu comparabil cu cel al lui Leonardo da Vinci sau Albert Einstein a contribuit substantial la modelarea lumii moderne asa cum o stim noi azi.

Noua Acropola va invita la o prelegere filosofica in care se va incerca sa se descopere ce este Geniul si cum poate fi recunoscut pentru a reusi sa nu trecem indiferenti pe langa acesta, fara a beneficia de atingerea sa inspiratoare. De asemenea, in cadrul prelegerii se va interpreta mesajul lui Nikola Tesla pentru omenirea moderna prin prisma modului in care acesta si-a trait viata, a perceput lumea si omul.

Temele abordate: copilaria si formarea, intalnirea cu Thomas Edison: razboiul curentilor, visul lui Tesla, inventii si inovatii: contributia la dezvoltarea stiintei, mostenirea geniului inovator.

Intrarea este libera.