La prima edite, Haywire Festival aduce trupe din tara si din strainatate

16 octombrie 2016

haywire_festival_2016Toamna aceasta debuteaza Haywire Festival, eveniment care va gazdui in Timisoara o serie de concerte alternative. Acesta va avea loc in 25 si 26 noiembrie 2016, pe scena din Club Daos si va aduce publicului noua trupe din Germania, Canada, Serbia, Italia si Romania.

Selectia riguroasa a artistilor s-a facut prin prisma unei viziuni progresive a culturii muzicale contemporane de calitate. La festival vor concerta de la trupe staine consacrate pe scena de rock europeana, la comori ascunse ale muzicii romanesti. Astfel, programul Haywire Festival aduce publicului o experienta live de neratat si o abundenta de stiluri muzicale.

Mother Engine (Germania) este una dintre cele mai cautate trupe de rock instrumental ascendente din zona de psychedelic. Zippo (Italia) imping mereu limitele posibilitatilor muzicale si sunt in prima linie a trupelor heavy-rock. Earth Ship (Germania) imbraca metalul intr-o forma contemporana si ii dau valoare prin pasaje vocale pline de vigoare. Fluturi pe Asfalt (Romania) reprezinta una dintre cele mai complexe trupe alternative din Romania. Consecration (Serbia) inseamna un trio curajos care produce muzica experimentala inca din anii 2000. Zaum (Canada) este un duo care impleteste subtil influente orientale si evoca mantre antice in muzica rock. Nava Mama (Romania) prezinta o  fuziune presarata cu note de pian, riff-uri puternice si melodii rupte in cadente complexe. Sunset in the 12th House (Romania) este un proiect captivant creat de Sol Faur & Hupogrammos care se lanseaza cu elan in afara zonei lor de confort muzical. Transceatla (Romania) este una dintre cele mai expresive trupe din Timisoara care se avanta constant spre noi teritorii sonice.

Biletele la festival sunt accesibile in reteaua Eventim si sunt disponibile in numar limitat. Abonamentul pentru doua zile costa 65 de lei, iar biletul pentru o zi este 45 de lei. Biletele se pot cumpara in avans pe http://haywirebooking.jimdo.com/haywirefestival/