Curatenia de toamna

10 octombrie 2016

retimPrimaria Municpiului Timisoara organizeaza, in perioada 24 octombrie – 8 noiembrie 2016, traditionala actiune ecologica de Curatenie generala de toamna. Programul acesteia, pe date, perimetre sau nume de strazi, se gaseste detaliat in fisierele de la finalul acestui articol.

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia generala de primavara/toamna), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).

De asemenea, este interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, a deseurilor vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna) mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara.

Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia sa depuna in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc,  precum si deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populatie, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la urmatoarele adrese: Al. Avram Imbroane 70, Calea Torontalului 94, Str. Energiei 3, Calea Mosnitei 2.

curatenie_toamna_alfabetic_2016

curatenie_toamna_perimetre_2016

curatenie_toamna_trasee_2016