Ziua Muzicii, sarbatorita de Noua Acropola

4 octombrie 2016

ziua_muzicii“Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea da esenta ordinii, inaltand catre tot ce este bun, drept si frumos.” – Platon. La inceput de octombrie, UNESCO a decretat celebrarea pe plan mondial a muzicii, ca expresie a frumusetii si a armoniei.

In ultimii ani s-au realizat diferite studii in centre stiintifice si universitare din lume, care au dovedit efectele surprinzatoare pe care muzica clasica le are asupra inteligentei, afectivitatii si a starii de sanatate a fiintei umane. Adusa la nivel de arta, muzica poate vindeca trupul, intari mintea si elibera spiritul creator al omului. Daca prin educatie muzicala ne putem imbunatati inteligenta, cum altfel ne putem imbunatati celelalte aspecte ale vietii, cum ar fi caracterul, virtutea, dezvoltarea sentimentelor umane? Ne poate muzica ajuta sa fim mai buni, mai morali? Poate muzica sa ne ajute sa ne dezvoltam o personalitate mai armonioasa si sa ne formam un caracter mai puternic, bazat pe valori?

Sambata, 8 octombrie, Asociatia Culturala Noua Acropola Timisoara va invita la Centrul Multifunctional Bastion, pentru a cinsti aceasta arta si a sarbatori impreuna Ziua Internationala a Muzicii. Mai jos, programul detaliat al evenimentului.

10,00-12,00 Povestea sunetului (atelier de muzica si dans)
12,30-14,30 Isadora Duncan: Dansul ca expresie a frumusetii (atelier de dans)
12,30-14,30 Ritm si armonie (atelier de ritm si improvizatie)
17,00-20,00 Prelegere filosofica: Beneficiile muzicii clasice; prezinta Monica Varga si Ioana Negrea (rolul pedagogic al muzicii, importanta transmiterii muzicii traditionale, adaptarea muzicii vechi la lumea moderna, efectul Mozart, recital de muzica clasica).

Sustinerea acestui eveniment este realizata de membrii voluntari ai Asociatiei Culturale Noua Acropola. Mai multe informatii la telefon 0742-556.394 sau e-mail: na-timisoara@noua-acropola.ro.