Compania celebrului balerin rus Andrei Batalov vine la Timisoara

27 septembrie 2016

batalov_lacul_lebedelorStagiunea 2016/2017 incepe pentru cei indragostiti de arta dansului clasic cu un eveniment fastuos: Lacul lebedelor, cel mai faimos balet al tuturor timpurilor, va fi interpretat la Timisoara de o companie-fanion a legendarei scoli de balet ex-sovietice, compania din St. Petersburug a lui Andrei Batalov. Evenimentul va avea loc  in 20 noiembrie  2016, de la  ora 20,00, la Opera Nationala Romana Timisoara, iar vedetele spectacolului vor fi  balerinii Maria Poludova  (Odette/Odile) si Vladimir Statnii (Siegfried). Baletul pe muzica lui P.I. Ceaikovski, in coregrafia lui Marius Petipa si Lev Ivanov, are o scenografie  creata de Evgenii Gurenco si costume de Vera Poliudova.

Compania St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov a fost fondata in 2014 de unul dintre legendarii balerini rusi,  prim-solist la Teatrului Mariinski.

Absolvent al Academiei de Balet Vaganova  din Rusia, Andrei Batalov  domina scena de balet  de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat Mussorgsky din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai tarziu castiga statului de prim-solist al Teatrului Mariinski. El apartine unei aristocratice elite a dansului clasic din trecut si prezent, din care fac parte legende precum Vestris si Nijinsky, Mikhail Baryshnikov si Julio Bocca. Batalov detine un palmares impresionat la marile concursuri internationale de balet.

Compania de Balet Batalov reuneste 50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova si  ai celor mai mari scoli de dans din Rusia si Ucraina. Repertoriul companiei St.Petersburg Classical Ballet cuprinde capodopere ale baletului clasic si creatii de dans contemporan.

Biletele pentru unica reprezentatie a Companiei de Balet Batalov la Timisoara s-au pus in vanzare la Agentia Operei.

Premiera mondiala a baletului Lacul lebedelor a avut loc in 20 februarie 1877, la Teatrul Bolsoi din Moscova.