Festivalul European de Teatru Eurothalia, editia a VI-a

22 septembrie 2016

eurothalia_2016Teatrul German de Stat Timisoara (TGST), impreuna cu Primaria Municipiului Timisoara, organizeaza cea de-a VI-a editie a Festivalului European de Teatru Eurothalia, in perioada 7-14 octombrie 2016.

Programul editiei de anul acesta prezinta la Timisoara opere ale unor importante companii de teatru europene, precum SHE SHE POP, RIMINI APPARAT, TEATRUL MAXIM GORKI din Germania, MATARILE TEATRO din Spania, DOLLAR DADDY’S din Ungaria, precum si spectacole realizate de creatori inovatori precum DAVID ESPINOSA, MAJA KLECZEWSKA, GISELE VIENNE. Totodata, spectatorii vor avea ocazia sa vizioneze unele dintre cele mai recente productii ale Teatrului German de Stat Timisoara.

Teatrologul Andreea Andrei este pentru a doua oara selectionera si coordonatoarea artistica a festivalului si declara  urmatoarele cu privire la programul editiei 2016: „Festivalul Eurothalia isi defineste identitatea cu fiecare an. Editia de anul acesta se desfasoara sub semnul intrebarii: Europa, incotro?, o intrebare care se reflecta in spectacolele incluse in selectie si care reflecta  framantarile legate de actualele crize cu care se confrunta Europa. Spectatorul este determinat astfel sa constientizeze fisurile si impulsionat sa imagineze solutii”.

Festivalul Eurothalia exploreaza tendinte inovatoare din artele spectacolului  din Europa, prezentand la Timisoara forme teatrale diverse, precum dramaturgie contemporana sau texte clasice montate intr-un stil contemporan, teatru documentar sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animatie sau teatru de marionete. Spectacolele selectionate sunt axate pe tematici de relevanta actuala. Pe de-o parte, tematici sociale precum fenomenul migratiei si al luptei pentru resurse naturale, istoria subiectiva a Germaniei de Est si Vest, Holocaustul si victimele si supravietuitorii acestuia, criza refugiatilor, colonialismul si partea intunecata a gandirii neoliberale, obsesia pentru putere, iar pe de alta parte tematici personale legate de frica, familie sau de relatiile din mediul virtual.

Click pe link-ul de mai jos, pentru programul complet al spectacolelor din cadrul festivalului.

program_eurothalia_2016