Prenumele – comedie frantuzeasca, cu vedete de Bucuresti

19 septembrie 2016

prenumeleActori celebri, umor spumos, spectacol in premiera: este o reteta infailibila pentru a mobiliza o consistenta parte a publicului timisorean dornic de teatru. In 3 octombrie  2016, de la ora 20,00, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara  are loc spectacolul  de teatru Prenumele, in regia lui Razvan Savescu. Actorii Claudiu Bleont, Mihai Calin, Mirela Oprisor (cunoscuta publicului nu doar din spectacolele de teatru, ci si din serialul Las Fierbinti, unde joaca rolul Aspirina), Raluca Aprodu si Leonid Doni isi capteaza spectatorii cu o comedie mustind de verva si  o dezbatere de-a dreptul savuroasa.

Vincent (Mihai Calin), un agent imobiliar de succes si in curand fericit tata, este invitat la cina de catre sora sa Babou (Mirela Oprisor) si cumnatul sau Pierre (Claudiu Bleont), profesor la universitate. Sotia sa Anna (Raluca Aprodu), specialista in moda, si prietenul acestora din copilarie, Claude (Leonid Doni), trombonist la orchestra simfonica  radio, il insotesc. O gluma nevinovata despre numele viitorului copil declanseaza o cascada de situatii comice neprevazute si dezvaluiri hilare care pun la grea incercare prietenia lor.

Le Prenom este o comedie franceza, scrisa de Matthieu Delaporte si Alexandre de la Patelliere, care a fost pusa pentru prima data in scena la Paris, in 2010, cu celebrul actor si cantaret Patrick Bruel intr-unul din rolurile principale. Piesa a fost nominalizata la mai multe Premii Moliere, fiind ulterior adaptata si pentru marile ecrane, primind 5 nominalizari la premiile Cesar in 2013.

Textul a fost montat in Romania de regizorul Razvan Savescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru si filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul La Bloc, piesa de teatru Popcorn, de Ben Elton si productia cinematografica, partial filmata in New York, America, venim!.

Biletele s-au pus in vanzare la Agentia Operei din Timisoara.