CheckART – Arte in strada

13 septembrie 2016

checkart_2016Timisoara – Capitala Tineretului din Romania va invita sambata, 17 septembrie 2016, la CheckART, un eveniment de street art unic in Timisoara, sub forma unui spectacol de pantomima, muzica, magie, teatru si pictura 2D, in care actul artistic va fi interpretat de mimi, bufoni, statui vivante, si statui care leviteaza. Aproximativ 30 de personaje vor performa in Piata Unirii si Piata Libertatii, o parte dintre interpreti sunt tineri artisti (studenti si elevi la scoli de profil), iar o parte vor marca atunci prima lor evolutie artistica. Printre artistii care vor fi prezenti se numara si 5 copii de la Centrul de Plasament din Timisoara.

Prima parte va incepe sambata, la ora 15,00, sub forma unei galerii de arta cu influente asiatice. In Piata Unirii, pe muzica lui Antonio Vivaldi, 4 statui vivante interactive vor interpreta rolurile Anotimpurilor, iar 3 statui vor levita timp de doua ore si jumatate. Pentru prima data in tara noastra, printr-un numar extraordinar de magie, coordonata de magicianul Lorenzo Cristian, timisorenii vor putea admira o statuie dubla care leviteaza. O alta noutate pentru Romania este ca printr-o tehnica de pictura 2 D, mai multe persoane vor fi pictate si vor iesi din tablouri, oferind efecte vizuale deosebite.

A doua parte va incepe la ora 17,30, sub forma de arta teatrala si scene care aduc in prim plan iubirea. Pe ritmuri de muzica frantuzeasca, atmosfera din cele doua piete va deveni mult mai dinamica, publicul va interactiona cu personajele. In Piata Libertatii, 3 cupluri de mimi vor interpreta povesti de dragoste cu nabadai, iar 3 bufoni vor interactiona cu oamenii si ii vor introduce pe spectatori in atmosfera de spectacol.

Incheierea va fi marcata de lansarea unor lampioane in Piata Unirii, in timp ce personajele vor defila intr-o parada.