Prelegere filosofica – Traditia in China Antica

11 septembrie 2016

noua_acropola_chinaAsociatia culturala Noua Acropola va invita marti, 13 septembrie 2016, de la ora 19,00, sa participati la o prelegere filosofica intitulata Traditia in China Antica. Prezinta: Robert Szepesi. Evenimentul va fi gazduit de Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2.

Este oare posibila imbinarea armonioasa a forfotei cotidiene cu pacea interioara? Poate omul sa cucereasca o stare de calm fara a se izola de lumea exterioara, mentinandu-se activ in sanul acesteia? Poate el sa se adapteze mereu formelor noi ale vietii, fara insa a uita intelepciunea trecutului?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile carora omul modern se straduieste sa le gaseasca un raspuns coerent, insa pentru care civilizatia antica a Chinei pare sa fi gasit de mult timp propriile solutii – imbinand cu o deplina maiestrie imaginea inteleptului batran si cea a tanarului activ, China Antica ne apare ca fiind o stare de echilibru misterios intre aspecte ale vietii ce par a fi diametral opuse: grandoare si simplitate, lupta si pace, vechi si nou, etc.

Va invitam asadar sa aflam care au fost motoarele care au stat in spatele acestei impresionante culturi, importanta valorilor promovate de catre aceasta si cum anume poate omul modern sa le cucereasca la randul sau prin explorarea urmatoarelor teme: primavara si toamna, pace si razboi; cele 100 de scoli de gandire; importanta legii in gandirea chineza; imperiul celest si oglindirea sa in imperiul terestru.

Pentru mai multe informatii, e-mail: na-timisoara@noua-acropola.ro, telefon: 0742-556.394.