Maratonul cantecului si dansului popular sarbesc

11 septembrie 2016

sarbi_dans_folclorUniunea Sarbilor din Romania, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relatii Interetnice, al Ministerului Culturii si a Primariei Municipiului Timisoara, organizeaza in data de 16 septembrie 2016  actiunea culturala pentru promovarea  valorilor traditionale si a folclorului autentic al sarbilor din Banat, sub denumirea festivalului de folclor Maratonul cantecului si dansului popular sarbesc, ajunsa la  cea de-a XXIII-a editie.

Actiunea se va desfasura  incepand cu ora 19,00, in Parcul Rozelor din Timisoara, cu deschiderea festiva si spectacolul cultural  pe scena, cu participarea  tuturor formatiilor din Romania si din Serbia.

In intervalul orar 18,00-18,30, se va organiza parada portului popular, pe urmatorul traseu: Catedrala Mitropolitana – Piata Operei (pe partea cu magazinul Marelbo, Segafredo, Restaurantul Lloyd, Opera Nationala si retur pe partea cu Mc Donald’s, magazinul Pantoful Galben si pana la Filarmonica Banatul).

In caz de timp nefavorabil, parada portului popular nu va mai avea loc, iar evenimentul se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor, de pe B-dul Regele Carol I.

Intrarea este libera.