Sieranevada, propunerea Romaniei la Oscar, in proiectie de gala la Timisoara

6 septembrie 2016

SieranevadaDupa ce a deschis competitia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, Sieranevada va deschide si sezonul de toamna al premierelor cinematografice romanesti.

Pelicula, care ii are in distributie pe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din Romania din 9 septembrie.

Actiunea din Sieranevada are loc la trei zile de la atentatul din redactia hebdomadarului parizian Charlie Hebdo si la patruzeci de zile de la moartea tatalui sau, cand Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de tanara lui sotie, in sanul familiei, reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor.

Una dintre cele mai asteptate productii romanesti ale anului, Sieranevada va avea premiera de gala la Sala Capitol, duminica, 11 septembrie 2016, ora 19,00, la eveniment urmand sa participe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru si Ana Ciontea.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnata de Barbu Balasoiu, Jean Paul Bernard, Filip Muresan si Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume, in timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letitia Stefanescu si Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu – producator.

Sieranevada este propunerea Romaniei la Premiile Oscar.

Intrarea la proiectie este libera.