Primul serviciu “chauffeur & limousine” cu automobile electrice in Timisoara

6 septembrie 2016

Banat_Car_BMW_i3Compania City Limo a achizitionat patru modele BMW i3 pentru a oferi servicii de „chauffeur & limousine” in Timisoara. Astfel, primul oras din Europa care a folosit iluminatul electric vine acum cu o noua premiera, de aceasta data nationala, utilizarea automobilelor electrice pentru limousine service. Compania ia in considerare planuri pentru a extinde proiectul si in alte orase din Romania si a extinde flota la 10 BMW i3 pana la finalul acestui an.

Cele patru modele au fost achizitionate prin intermediul Automobile Bavaria Group, dealerul Banat Car Timisoara. „Ca parte a Automobile Bavaria Group, agent BMW i, Banat Car a fost printre primele centre BMW din Romania care a prezentat si promovat gama electrica BMW i. Deja de anul tecut timisorenii au avut ocazia sa vada si sa testeze atat BMW i8, cel mai vandut automobil sport hybrid din lume, cat si modelul BMW i3. Suntem bucurosi sa vedem ca servicii precum chauffeur & limousine la Timisoara sunt oferite folosind automobilele electrice BMW i”, a declarat Werner Wolff, Branch Manager Banat Car Timisoara.

“Masina electrica este o alegere perfecta pentru cei care vor sa se deplaseze in oras, deoarece economisesc resurse financiare si, totodata, sunt si prietenosi cu mediul inconjurator. Totul a pornit din dorinta de a duce Timisoara in randul oraselor din Vestul Europei. Si pentru ca am vrut o aliniere completa la standardele europene, am dezvoltat si o aplicatie online, astfel incat doritorii sa poata inchiria masini electrice rapid si eficient. Aplicatia urmeaza sa o lansam in curand”, a declarat Silviu Milos, manager City Limo.

Investitia companiei este completata si de o retea de statii de incarcare, astfel incat automobilele electrice sa poata fi utilizate la potential maxim. De asemenea statiile vor putea fi accesate si de alti utlizatori de automobile electrice, contra cost. In total vor fi 16 statii fastcharge (DC 50 kW si AC 22 kW) si AC 22 kW Type 2. Acestea vor fi instalate in Timisoara, Deva, Drobeta Tr. Severin, Petrosani, Sibiu, Valcea, Pitesti, Ploiesti, Cluj si Bucuresti.

Compania City Limo opereaza deja o flota de automobile conventionale in Timisoara si Bucuresti, cu planuri de extindere in mai multe orase din Romania.