Festivalul de Muzica Veche de la Timisoara, editia a XI-a

4 septembrie 2016

banner2016Asociatia Musica Antica si Filarmonica Banatul va invita, in intervalul 12 septembrie – 7 octombrie 2016, la o serie de 9 concerte-eveniment, in cadrul celei de a XI-a editii a Festivalului de Muzica Veche. Concertele se vor desfasura in Biserica Evanghelica Lutherana (Punctele Cardinale), cu incepere de la ora 20,00.

Cea de-a XI-a editie a Festivalului de Muzica Veche ofera publicului din Timisoara privilegiul de a lua parte la spectacole ce recompun fidel atmosfera sonora a secolelor XVI- XVIII, invitand, de aceasta data, la o veritabila calatorie prin spatiul muzical european.

Vom asculta, asadar, muzica baroca irlandeza – cu prestigiosul ansamblu Les Musiciens de Saint-Julien – luni, 12 septembrie; muzica traditionala napoletana – in recitalul din 18 septembrie al grupului Sud, care afirma programatic ca din interactiunea dintre artisti si public se „tese” la fiecare eveniment muzical; muzica veche italiana – in formula portretului componistic: venetianul Antonio Vivaldi, in concertul din 17 septembrie, sustinut de Accademia Bizantina, apoi toscanul Luigi Boccherini, in 27 septembrie, cu Accademia Ottoboni ; muzica germana – in 26 septembrie, cu Amandine Beyer si Gli Incogniti; muzica franceza – in 3 octombrie cu Les Paladins si in 7 octombrie cu Le Poeme Harmonique; baroc vienez, in 5 octombrie, cu Ricercar Consort.

Toate formatiile enumerate au carti de vizita ce le recomanda ca facand parte din elita internationala de gen; fiecare din artistii invitati manifesta o mare complexitate in abordarea muzicii ca forma universala de cunoastere, lucru de care ne putem convinge usor, rasfoind caietul program al festivalului, atasat la acest articol.

Crescut cuminte, de la an la an, prin entuziasmul si dedicarea violonistilor Codrin si Diana Emandi, Festivalul de Muzica Veche este o marca de excelenta a Timisoarei, ce „a cucerit” sustinerea autoritatilor locale si participarea plina de recunostinta a unui public fidel.

Program_Festival_Muzica_Veche_2016