A patra editie Tango Cultura

30 august 2016

Tango_culturaMuzica. Dans. Culoare. Film. Ingrediente menite sa ne poarte intr-o lume in care pasiunea construieste si spune povesti. Ingrediente menite sa ne poarte in lumea tentanta a tangoului cu tot ce  inseamna el. Toate in doua zile de…  film, muzica, dans si culoare. Proiectul international Tango Cultura prinde viata pentru a patra oara in Timisoara, in organizarea Asociatiei Tango Timisoara. Editia din acest an se desfasoara vreme de doua zile, la Teatrul Maghiar Csiky Gergely. Astfel, in 6 si 7 septembrie, sala mare a Teatrului Maghiar gazduieste o proiectie de film in avanpremiera, o seara de milonga si un concert in premiera absoluta in Romania. Este vorba despre un eveniment muzical ce cuprinde tangouri originale semnate de compozitorul Cari Tibor, interpretate de The Tango Orchestra – Cari Tibor Project si “ilustrate” de lucrari semnate de pictorul Andrei Medinski.

“Evenimentul de la Timisoara este unul cu totul si cu totul special. Si asta pentru ca avem parte de doua premiere: proiectia filmului Ultimul nostru tangou, care are loc la Timisoara inainte de premiera lui oficiala si un concert inedit. Este vorba despre o ora de tangouri originale compuse de Cari Tibor si cantate de trupa sa: The Tango Orchestra – Cari Tibor Project.  Premiera absoluta a celor doua seri este faptul ca evenimentul muzical sustinut de Cari Tibor va fi ilustrat de lucrari de pictura semnate de Andrei Medinski. Sunt lucrari pe care artistul nu le-a mai scos din atelier pana acum si care ilustreaza perfect pasiunea ce inseamna de fapt… TANGO.”  – spun organizatorii evenimentului. Mai jos, programul celor doua zile de Tango Cultura.

Marti, 6 septembrie
ora 20,00
Avanpremiera film – Ultimul nostru Tangou, regia German Kral

Miercuri, 7 septembrie
ora 20,00
Concert The Tango Orchestra (Cari Tibor project)
Expozitie Andrei Medinski
ora 21,30-1,00
Milonga la Teatru (serata dansanta) – DJ Anca Madroane

Biletele au urmatoarele preturi: 20 de lei – vizionarea filmului, 40 de lei – concert Cari Tibor Project, 20 de lei – milonga. Costul unui bilet care ofera acces la toate cele trei evenimente este de 60 de lei. Biletele se pot achizitiona de la Casa Artelor, incepand cu 1 septembrie 2016, sau in ziua evenimentelor, de la Teatrul Maghiar de Stat. Tango Cultura 2016 este un eveniment organizat de Asociatia Tango Timisoara, in parteneriat cu Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis si gazduit de Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara.