Efervescenta creatoare, neastampar si spirit tanar, la T4T si ManyFest

21 august 2016

T4T_ManiFest200 de tineri din Timsoara, Bacau, Suceava, Piatra Neamt si nu numai se vor aduna de buna voie pentru o doza de voie buna la Timisoara, in perioada 21 august – 1 septembrie 2016. Nu e vorba doar despre modul traditional de a obtine voie buna, adica petrecerile (desi nici acestea nu vor lipsi din program), ci este vorba despre fructificarea pasiunilor fiecaruia si de dorinta de a-si exprima creativ pasiunea pentru arta, intr-o atmosfera ca nicaieri altundeva si, desigur, oportunitatea de a lega noi prietenii. Este vorba despre un festival, o doza de distractie dubla, tinerii luand parte la doua festivaluri organizate de Asociatia AT4T, in parteneriat cu Primaria Timisoara, Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis.

A XVIII-a editie T4T, Festivalul National de Teatru pentru Adolescenti si a X-a editie ManyFest, Festival de Arte Vizuale, isi deschid portile in 21 august, ora 19,00, in cadrul Casei Tineretului, intr-o festivitate plina de neprevazut. Urmeaza trei zile de ateliere Masterclass (improvizatie, regie, coregrafie, dramaturgie, musical, pantomima, circ, fotografie, scurtmetraj, grafica) sustinute de profesionisti in domeniu si apoi lucrul in trupe, respectiv individual, in cadrul atelierelor Manyfest avand ca scop final realizarea unor produse culturale , sub semnul temei din acest an, “Vintage”.

Serile vor fi dedicate spectacolelor invitate, sustinute de tineri actori, unii fosti participanti in editiile trecute (Claudia Morosanu cu spectacolul “Noi doua, noi doi si ea”), altele de catre trupe consacrate (spectacolul „Huooooo!!!” de la Aualeu).  Ziua de 30 august este dedicata spectacolelor din concurs care vor fi jurizate de catre profesionisti (actritele Claudia Ieremia, Madalina Ghitescu-Petre si regizorul Radu Nica).

Festivitatea de Premiere va avea loc in data de 31 august, ora 19,00, si va incheia 11 zile de efervescenta creatoare, neastampar si spirit tanar. Publicul timisorean este asteptat la spectacolele de la Casa Tineretului, Casa Artelor sau la spectacolul in aer liber din Piata Sf. Gheorghe, intrarea fiind libera.