Timisoara a depus dosarul de candidatura – Capitala Europeana a Culturii 2021

16 august 2016

Timisoara_candidat_2021Timisoara a depus la Ministerul Culturii dosarul final de candidatura in competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021, avand conceptul si sloganul Shine your light – Light up your city! (Lumineaza orasul prin tine!).

Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana doreste sa multumeasca tuturor colaboratorilor sai si tuturor timisorenilor pentru implicare si sustinere si apelul de a ramane uniti in continuare.

„Pentru Timisoara, candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 a reprezentat unirea comunitatii in jurul unui tel ambitios al orasului, generand fundamentul solid al sustinerii civice a intregului proces, beneficiind de sprijinul politic necesar unui asemenea demers. Astfel, pregatirea concursului, cu toate etapele si evolutiile sale, ne-a determinat sa avem o privire onesta in istoria si trecutul recent al orasului, spre mai buna intelegere a contextului si evenimentelor prezente, pentru o asumare constienta si angajanta a unui viitor comun al continentului, bazat pe valori europene.

Indiferent de rezultatul final al competitiei, Timisoara va contribui la redobandirea si intarirea rolului culturii in plan social, economic si al relatiilor interumane la nivel local, regional, national si european cu incredere in forta culturii de a genera schimbare,  de a stimula creatia si de a implini si infrumuseta vieti”, declara Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara – Capitala Culturala Europeana.

Etapa selectiei finale (vizita juriului si interviul) se va desfasura in prima jumatate a lunii septembrie, urmand ca in 16 septembrie 2016 sa fie anuntat orasul din Romania care va detine titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.