Mahle isi extinde capacitatea de productie la Timisoara

16 august 2016

Mahle_TimisoaraMahle Componente de Motor in Romania, filiala locala a producatorului german de componente auto Mahle, a inceput lucrarile de extindere pentru un nou modul de productie, ca urmare a cresterii comenzilor venite de la clientii traditionali. In prezent compania produce separatoare de ulei, elemente filtrante, filtre de aer, filtre de habitaclu, capace de chiulasa si galerii de admisie. Lucrarile de extindere vor fi finalizate in septembrie 2017.

“Proiectele anuntate in premiera anul trecut, la festivitatea de celebrarea a 10 ani de Mahle in Romania, prind contur acum. Este o dovada a increderii pe care compania Mahle Group o are in piata din Romania si o masura a calitatii constante pe care, in fabrica din Timisoara, reusim sa o asiguram pe liniile de productie. Misiunea noastra este si va fi intotdeauna aceea de a oferi in industria auto solutii inovative de mobilitate pentru aer curat, eficienta combustibilului si placerea de a conduce”, a declarat Cristian Leahu, directorul general al Mahle Componente de Motor Timisoara.

Prin investitia demarata va fi generata o crestere a numarului de angajati de la 700 cati sunt in prezent, la 1.100 si o crestere a cifrei de afaceri cu 100% in urmatorii 5 ani. Mahle detine doua fabrici in Timisoara, una unde produce componente auto, respectiv Mahle Componente de Motor Timisoara (Calea Aradului) si alta axata pe sisteme si solutii de filtrare,  Mahle  Filtration Timisoara (Calea Buziasului). Cea din urma a fost recent vanduta catre Filtration Group. Fabrica de componente auto de la Timisoara are o suprafata de 24.000 mp. Compania si-a extins activitatea in Romania din 2005, cand investitia initiala, care cuprinde si costul achizitiei a unui teren de 10 hectare, a fost de aproximativ 5 milioane de euro.