Simbolul UPT, al sculptorului Jecza, in finala unui concurs euroregional

8 august 2016

Simbol_UPT_JeczaLucrarea sculptorului Peter Jecza Simbol UPT, expusa in fata Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara, se numara printre cele patru lucrari ajunse in finala concursului euroregional BETACITY 2016. Universitatea Politehnica Timisoara, in calitate de co-autor, a inscris Simbolul UPT la sectiunea Arta in spatiul public, iar dupa prima etapa de jurizare opera de arta a ajuns in finala.

„Lucrarea selectata pentru finala a fost inaugurata odata cu Noua Biblioteca UPT si incununeaza o legatura puternica si deosebita intre Politehnica timisoreana si artistul Peter Jecza. Ne bucuram ca in continuare Universitatea Politehnica este recunoscuta ca promotor al culturii, ca punct de reper pentru rolul complex pe care trebuie sa-l joace o institutie academica in peisajul urban”, a declarat prof. Univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Concursul BETACITY 2016 este organizat de Bienala timisoreana de arhitectura (BETA) – o platforma de dialog si colaborare, al carei scop final este imbunatatirea proceselor prin care ne construim orasele. Lucrarile eligibile pentru participare la aceasta sectiune trebuie sau sa fie situate in euroregiunea DKMT (judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara din Romania, judetele Csongrad si Bacs-Kiskun din Ungaria si provincia Vojvodina din Serbia), sau autorii lor sa fie domiciliati in aceasta euroregiune.

„In finala sectiunii Arta in spatiul public, alaturi de Simbolul UPT al sculptorului Peter Jecza, au ramas inca trei lucrari ale Fundatiei Triade, semnate de Constantin Flondor, Vlad Nanca si Liliana Mercioiu. Sunt singurele proiecte din regiunea DKMT (Dunare-Kris-Mures-Tisa, adica Romania, Serbia, Ungaria) puse in spatiul public, care au afirmat si constiinta prezentei lor in spatiul urban”, a precizat Sorina Jecza, presedintele Fundatiei Triade.