Concursul de alergare Super 24h, unic in Romania

28 iulie 2016

Supermamici_alergatoareAsociatia Institutul pentru Dezvoltarea Europeana a Societatii – IDEAS, alaturi de Supermamicile alergatoare, organizeaza sambata, 24 septembrie 2016 concursul de alergare Super 24h, in Parcul Copiilor Ion Creanga din Timisoara. Concursul se adreseaza alergatorilor de anduranta care iubesc alergarea pe distante lungi si contine probele: individual 12 ore, individual 24 ore, stafeta 12 ore (2 sau 4 persoane), stafeta 24 ore (2, 4 sau 6 persoane).

Ultra-atletii vor alerga timp de 12 sau 24 de ore pe o bucla cu lungimea de 1,244 km din Parcul Copiilor, individual sau in stafeta. Pe parcursul celor 12 ore, respectiv 24 de ore, participantii vor putea alerga, merge la pas, dormi, lua pauze pentru a se alimenta. Va fi declarat castigator altletul/stafeta care a adunat cei mai multi kilometri in 12 ore, respectiv 24 de ore.

Ideea de a organiza concursul de alergare Super 24h a aparut din dorinta de a oferi ultra-atletilor din Romania oportunitatea de a-si descoperi si de a-si depasi limitele actuale in alergare. In momentul de fata, Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu are inca o echipa de ultra-atleti care sa o reprezinte la Campionatele Europene si Mondiale de Ultra-atletism, desi aceasta nisa este in continua crestere la noi in tara, iar numarul ultra-atletilor este din ce in ce mai mare de la un an la altul.

Competitia Super 24h are un mare potential de dezvoltare. Aflata la prima editie in 2016, va fi o competitie anuala care va atrage participarea atletilor internationali. Website-ul competitiei www.s24h.ro este disponibil in limbile romana si engleza, iar organizatorii fac demersuri pentru omologarea traseului si includerea concursului in calendarul competitional international.