Fratia Corbilor – Ziua Turnirului

27 iulie 2016

Fratia_CorbilorSambata, 30 iulie 2016, cu incepere de la ora 20,00, Muzeul Banatului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis va invita in curtea Bastionului Theresia, la spectacolul de reenactment medieval, lupte istorice si muzica veche Fratia Corbilor – Ziua Turnirului.

Momentul de reconstituire istorico-militara va fi realizat de trupa Peregrinii, menestrelii hoinari si grupul de reenactement Hrafnabroethr, razboinicii corbi care vor prezenta lupte reale, infruntari adevarate, dupa regulile razboiului. Inarmati cu sabii de lupta si protejati de armuri si coifuri, acestia vor sustine mai multe momente, care includ prezentarea armelor si caracteristicile echipamentului militar, exercitii demonstrative de lupta unu contra unu si ciocniri de grup, antrenament cu zid de scuturi si organizare de lupta cu formatii de razboi. Un herald din alte vremuri, insotit de un tobosar, va prezenta pe scurt, in stil teatral medieval, istoricul bataliei care urmeaza sa se desfasoare.

Publicul poate participa direct la spectacol in anumite momente, de exemplu vor fi invitati voluntari care sa incerce sa sparga zidul de scuturi, iar doamne, domnisoare invitate sa isi aleaga un cavaler care sa lupte pentru ele in arena. Perioada istorica ilustrata este cea a Evului Mediu, prilej cu care barzii trupei Peregrinii vor prezenta muzica autentica preluata din codice vechi, medievale – Libre Vermell sau Codex Buranus, dar si cantece ostasesti din Europa centrala si de est – Marele Ducat al Lituaniei, Regatul Maghiar sau Rusia Kieveana – insotite de dansuri razboinice.