Expozitie de… colectie, la Casa Artelor

21 iulie 2016

Adrian_Chira12 artisti vizuali intr-o… colectie. Nicolae Ioan Vrancean aduce in fata publicului timisorean colectia sa de arta plastica stransa vreme de o viata.

“Colectia mea reuneste peste 200 de lucrari semnate de unii dintre cei mai reprezentativi artisti contemporani din Romania si nu numai. Parte din aceasta colectie la care tin foarte mult va ajunge si in fata iubitorilor de arte din Timisoara. Expozitia aceasta este, de altfel, parte a unui proiect al meu de suflet. De peste 10 ani organizez simpozioane de creatie in comuna Harman (jud. Brasov) si, tot de atunci, colectia mea este expusa in marile orase ale Romaniei. Arta este pentru a bucura ochiul si sufletul. Asta incerc si eu sa fac expunand lucrarile stranse de-a-lungul vremii”, spune colectionarul Nicolae Ion Vrancean.

Protagonisti ai expozitiei din galeria Pygmalion sunt: Marin Gherasim, Leon Vreme, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Torino Bocaniciu, Viorel Cosor, Miron Duca, Stefan Pelmus, Vasile Tolan, Adriana Ilin Tomici, Sorin Nicodim si Mircea Moldovan.

Lucarile stau pe simeze in perioara 21 iulie – 3 august 2016.