Baroque Urban – De la baroc la neo-baroc

21 iulie 2016

Baroc_UrbanOrganizat de Muzeul de Arta din Timisoara si Fundatia Herczeg, Baroque Urban este un proiect pilot pentru muzeele din Romania si marcheaza un itinerariu complex, pornind de la colectia de baroc imperial a Muzeului de Arta Timisoara, ajungand in prezent, prin intermediul picturilor monumentale ale maestrului Gheorghe Fikl si proiectand o posibila versiune a viitorului baroc, intr-un dark room experimentarium, un concept al artistei franceze Josepha Blanchet.

Vernisajul expozitiei va avea loc sambata, 23 iulie, ora 19,00, la Muzeul de Arta Timisoara – Palatul Baroc, Piata Unirii nr. 1.

Primul segment al expozitiei De la baroc la neo baroc, organizata in cadrul proiectului Baroque Urban, va aduce in prim plan mostenirea baroca a Timisoarei cu obiecte de colectie ale Muzeului de Arta din Timisoara, dar si din colectia personala a familiei Herczeg.

Al doilea segment al expozitiei il aduce in prim plan pe unul dintre cei mai apreciati artisti contemporani, timisoreanul Gheorghe Fikl intr-un melanj inedit de istorie, arta si instalatie digitala, reprezentand o aplicatie a unei forme moderne de coagulare a trei dimensiuni importante ale dezvoltarii orasului (trecut, prezent, viitor). Fikl este considerat unul dintre reprezentantii de top ai stilului neo-baroc. Lucrari ale acestuia se gasesc intr-unele dintre cele mai apreciate colectii private ale Europei, cum ar fi cea aPrintului Charles de Wales.

Expozitia De la baroc la neo baroc este gazduita de Muzeul de Arta din Timisoara, intre 23 iulie si 23 septembrie 2016.