Ovidiu Sandor dezvolta un nou proiect de birouri in zona centrala

4 iulie 2016

Ovidiu_SandorOvidiu Sandor anunta dezvoltarea unui nou proiect de birouri in zona centrala a Timisoarei, in trei etape. Lucrarile de constructie vor incepe imediat dupa obtinerea autorizatiilor, urmand ca primele spatii sa fie livrate in primul trimestru din 2018. Complexul de birouri va fi construit in cadrul noului proiect mixt recent anuntat, pe terenul amplasat pe bulevardul Take Ionescu din Timisoara, la o distanta de zece minute de mers pe jos fata de centrul istoric al orasului.

Dupa succesul inregistrat cu City Business Centre, dezvoltatorul isi propune sa redefineasca noua generatie de cladiri de birouri in Timisoara. “Vom dezvolta cel mai atractiv concept din oras in ceea ce priveste mediu de lucru, un proiect amplasat central, cu o componenta inovativa semnificativa, adaptand modelul The Office dezvoltat la Cluj la contextul actual al pietei din vestul tarii. Va rezulta un singur corp la final, dezvoltat in trei etape, ceea ce ne va permite sa avem suprafete mari pe etaj si posibilitati de extindere pe orizontala, in aceeasi cladire. De asemenea, tintim sa obtinem cea mai inalta certificare internationala de cladire verde pentru o cladire dezvoltata in afara Bucurestiului, pentru a oferi chiriasilor o cladire cu impact redus asupra mediului si costuri administrative diminuate”, nuanteaza Ovidiu Sandor.

Alaturi de amplasamentul central, flexibilitatea in ceea ce priveste extinderea chiriasilor si eficienta cladirii, complexul de birouri va avea urmatoarele atuuri: accesul facil la mijloacele de transport in comun, distanta mica fata de o serie de puncte de interes (scoli, gradinite, piata, centru comercial), existenta in cadrul proiectului a unor functiuni complementare (centru de conferinte, comert de proximitate, gym si spa, restaurante, cafenele dar si integrarea cu cel mai modern ansamblu rezidential din oras). Procedurile de autorizare au fost demarate, astfel incat lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna.

Dezvoltarea acestui proiect apare in contextul in care Timisoara si regiunea de vest isi dezvolta atractivitatea pentru companiile care desfasoara afaceri aici, in vreme ce alte proiecte anuntate prezinta o serie de limitari in ceea ce priveste conceptul sau dezvoltarea. Piata de birouri din Timisoara are in prezent o dinamica importanta a cererii, generata de trei factori: extinderea companiilor prezente, intrarea in oras a unor firme noi, respectiv un trend de crestere a calitatii birourilor pentru atragerea si retentia celor mai buni angajati.