A doua editie CEV Satellite, competitie europeana de Beach Voleyball

4 iulie 2016

Volei_plajaMarti, 5 iulie, debuteaza in Parcul Rozelor din Timisoara CEV Satellite, cea mai importanta competitie de volei pe plaja gazduita de tara noastra. Competitia are premii totale de 7.500 de euro si este organizata de UVT Agroland, CSM Timisoara si Primaria Municipiului Timisoara, sub egida Federatiei Romane de Volei.

58 de echipe s-au  inscris in aceasta editie a CEV Satellite, din 19 tari. Romania este reprezentata de CSM Timisoara, CSU Resita, CTF Mihai I Bucuresti si CS Pro Volei Arad. ”Fetele noastre vor avea de infruntat echipe puternice, atat pe tabloul principal cat si in faza calificarilor. Formatii foarte valoroase din Germania, Italia, si nu numai, vor fi prezente la aceasta competitie care se anunta a fi una extrem de puternica. Obiectivul nostru este de a practica un joc cat mai bun si garantez tuturor faptul ca sportivele noastre vor lupta pentru fiecare minge, pentru fiecare punct”, a declarat Dan Jitaru, antrenorul echipelor nationale de volei pe plaja ale Romaniei.

Marti, 5 iulie, ora 14,00, este programata faza de country quota, in care echipe din aceeasi tara vor lupta pentru un loc in calificari.

Miercuri, 6 iulie, de la ora 10,00 este programata faza calificarilor, in care cuplurile vor juca pentru un loc pe tabloul principal al competitiei. Din cele 24 de echipe inscrise in acesta faza, se califica vor califica doar 8. Echipa tricolora va fi formata din Ioana Ordean si Angelica Podina.

Joi si vineri, 7 si 8 iulie, de la ora 10,00 se vor juca meciurile pe tabloul principal al competitiei. Cele opt echipe calificate direct pe tabloul principal stabilite de Confederatia Europeana de Volei sunt: Olga Motrich / Yulia Abalakina (Rusia), Alexandra Moiseeva / Ekaterina Syrtseva (Rusia), Valentyna Davidova / Ievgeniia Shchypkova (Ucraina), Milena Matic / Marija Milosevic (Serbia), Katharina Schutzenhofer / Lena Plesiutschnig (Austria), Kristyna Kolocova / Michala Kvapilova (Cehia), Adriana Melniciuc / Diana Tataru ( Romania), Florina Murariu / Sorina Miclaus (Romania). Conform regulamentului, reprezentantele noastre sunt calificate direct pentru ca Romania este tara organizatoare. In aceasta faza, echipele care vor fi invinse de doua ori vor fi eliminate din competitie.

Sambata, 9 iulie, in ultima zi a evenimentului sunt programate semifinalele si finalele. Cele sase fete care vor juca pentru tara noastra la aceasta  competitie reprezinta urmatoarele cluburi: Adriana Melniciuc – CSM Timisoara / Ioana Ordean – CSM Timisoara / Florina Murariu – CSM Timisoara / Diana Tataru – CSU Resita / Sorina Miclaus – CTF Mihai I Bucuresti / Angelica Podina – CS Pro Volei Arad.