Casa Tineretului Timisoara – primul centru de tineret din Romania certificat de Consiliul Europei

3 iulie 2016

Casa_TineretuluiFundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT) a primit Certificarea de calitate din partea Consiliului Europei, certificare ce atesta activitatea desfasurata in cadrul Casei Tineretului din Timisoara. FITT devine astfel prima organizatie din Romania si a saptea din intreaga Europa, ce reuseste aceasta performanta.

„Certificarea Casei Tineretului ca Centru European de Tineret reprezinta rezultatul unei munci sustinute de mai bine de trei ani pentru a putea ajunge la nivelul exigentelor europene in activitatile de si pentru tineret. Astfel, activitatea desfasurata de FITT in cadrul Casei Tineretului este recunoscuta acum la nivel european, FITT devenind astfel un reper in domeniul activitatii de tineret nu numai pentru zona de vest, ci pentru intreaga tara”, a declarat Mihai Adrian Vilcea, vicepresedinte FITT.

Casa Tineretului reprezinta un ansamblu de spatii multifunctionale ce reuneste sala de spectacole, holuri expozitionale, sali de conferinta, sali de seminar, sali de dans, sali pentru activitati sportive, sala de fitness, hotel, pub. FITT (Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis) este o fundatie umbrela condusa de 35 ONG-uri de si pentru tineret din judetul Timis care are ca scop crearea de programe si proiecte pentru tineri si organizatii de tineret, precum si administrarea patrimoniului, Casa Tineretului, in folosul acestora.