Zilele filmului de umor – cinema in aer liber

21 iunie 2016

Filme_Umor_2016_640E din nou vara, vine vacanta cu trenul din Franta, vin si Zilele Filmului de Umor …francez, bien sur! Iar vizionarea unui film cu familia, prietenii in aer liber in serile de vara este o experienta de neuitat.

 

In 2010, Institutul francez din Timisoara initia manifestarea intitulata Zilele Filmului de Umor, cu intentia de a contribui la resuscitarea culturii cinematografice in aer liber in Timisoara, prezenta si apreciata in trecut, dar si de a revitaliza spatii care nu erau suficient de exploatate din punct de vedere cultural (Piata Traian, Gradina de vara Capitol).

 

Acest eveniment popular si gratuit a cunoscut un real succes in randul publicului larg si anul acesta ajunge la cea dea saptea editie, urmand sa aiba loc in intervalul 24-26 iunie 2016. Comedii recente, subiecte de actualitate, actori si regizori cunoscuti si apreciati. Veti rade in hohote, va promit organizatorii! Cum nu se poate mai bine pentru a intra in vacanta cu multa voie buna!

 

Filmele sunt subtitrate in limba romana si vor fi proiectate conform programului de mai jos. In caz de vreme nefavorabila, proiectiile vor avea loc in Sala Capitol.
Capitol_cinema_640
Vineri, 24 iunie

22,00 – NOI TREI SAU NIMIC! / NOUS TROIS OU RIEN! (FRANTA, 2015)
Regia: Kheiron. Distributia: Kheiron, Leïla Bekhti, Gerard Darmon, Zabou Breitman. Durata: 102 minute.

Intre un satuc din sudul Iranului si Paris, Kheiron ne povesteste destinul iesit din comun al parintilor lui Hibat si Fereshteh, optimisti convinsi, intr-o comedie cu nuante de poveste universala care evoca dragostea familiala, daruirea de sine si mai ales idealul unui trai linistit impreuna.

 

Sambata, 25 iunie

22:00  –  HAI SA TRAIM TOTI IMPREUNA! / ET SI ON VIVAIT TOUS ENSEMBLE ? (FRANTA 2011)
Regia: Stephane Robelin. Distributia: Jane Fonda, Pierre Richard, Geraldine Chaplin, Guy Bedos, Daniel Bruh. Durata : 96 minute.

Cinci prieteni apropiati, cinci temperamente diferite: Claude, care a iubit dintotdeauna femeile; Annie si Jean, impreuna in ciuda tuturor diferentelor, el activist politic, ea burgheza si conventionala; Jeanne si Albert, feminista si petrecaretul. Cinci prieteni vechi, cinci reactii in fata varstei inaintate: inima lui Claude e acum prea slaba pentru pasiunile sale inflacarate; lui Jean i se interzic actiunile umanitare pentru ca firma de asigurari nu vrea sa-si asume riscul; Annie vrea sa-si recastige nepoteii cu o piscina de gradina; Jeanne ascunde o boala grava; Albert nu observa ca memoria ii joaca feste. Solutia? Sa se mute impreuna!

 

Duminica, 26 iunie

22,00  –  NUNTA LA MENDOZA / MARIAGE A MENDOZA (FRANTA 2012)
Regia : Edouard Deluc. Distributia: Gustavo Kamenetzky, Nicolas Duvauchelle, Philippe Rebbot. Durata : 94 minute.

Doi frati ajung in Argentina pentru a lua parte la nunta verisorului lor, in Mendoza, o localitate din vestul tarii. Marea aventura la care cei doi visau de mult timp statea sa inceapa… Insa, la sosirea in Buenos Aires, Antoine nu era in apele sale, fiindca sotia sa tocmai il parasise. Marcus era sigur ca aceasta calatorie ii va reda fratelui sau buna dispozitie. Pe drumul spre nunta tot mai plin de peripetii, cei doi frati se regasesc. Un detaliu esential: cand Antoine incepe sa-si revina, Marcus cade intr-o stare deplorabila.