Tobe de razboi rasuna in inima Timisoarei

16 iunie 2016

Peregrinii_640Sunetul amenintator al tobelor de razboi capata vineri, 17 iunie 2016, seara, de la ora 21,00, in chiar inima Timisoarei, in Curtea cu castan a Casei Artelor, o alta semnificatie. El nu ii cheama pe vitejii cavaleri sub arme, intru apararea cetatii, ci vesteste nemaipomenit…. spectacol. O intamplare de zile mari in care tinerii barzi de la Peregrinii si arcasii clubului TM Archery reinvie atmosfera vremurilor de demult. “Tobe de razboi” este un spectacol de reenactment istoric, muzica veche si dans care aduce in fata spectatorilor mari si mici, vechi traditii uitate si ofera o experienta unica, un show ce imbina spectacolul de moda veche al strazii cu o lectie interactiva de istorie, o prezentare a vechilor tehnici ale arcasilor, dar si a altor vechi stiluri de lupta.

“Tinerii menestreli de la Peregrinii si camarazii lor de arme, arcasii de la TM Archery au pregatit atat un concert de muzica veche insotit de dansuri istorice, cat si demonstratii de duel medieval, prezentari interactive de arme si echipament istoric, si fireste, tir cu arcul, inclusiv un concurs cu premii pentru public” – spun organizatorii evenimentului.

Spectacolul este urmat de deschiderea, in vechiul beci al Casei Artelor, a unei expozitii interactive de arme si armuri prezentata de invitatul de onoare al evenimetului, un armurier de moda veche, timisoreanul Calin Man.

Spectacolul este organizat de Asociatia Culturala Pentagon, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si al Directiei Judetene pentru Cultura Timis.