Sarbatoarea Muzicii/ Fete de la Musique

16 iunie 2016

Twarowska_640Cu ocazia Sarbatoarea Muzicii/ Fete de la Musique (sarbatoare populara franceza care a facut inconjurul lumii si este sarbatorita in fiecare an in toata lumea pe 21 iunie, ziua solstitiului de vara) Filarmonica de Stat Banatul si Institutul Francez Timisoara va invita la un concert extraordinar de muzica franceza, miercuri 22 iunie 2016 (prelungim sarbatoarea muzicii cu o zi), ora 20,00, in frumoasa gradina Capitol.

Program:
G.Enescu – Rapsodia nr.2 in Re major, Op.11

J.Massenet – Méditation din Opera Thaïs
Vioara solo: CATALINA TRINCA

J.Massenet – Elegie
Solista : AURA TWAROWSKA
Violoncel solo : DARIUS TEREU

G.Bizet – Preludiu la Opera Carmen

G.Bizet – Seguidilla din Opera Carmen
Solista: AURA TWAROWSKA

C.Saint-Saens – Bacchanale din Opera Samson şi Dalila

C.Saint-Saens – Aria Mon coeur s’ouvre à ta voix din Opera Samson şi Dalila
Solista: AURA TWAROWSKA
M.Ravel – Bolero

Nascuta in Banat, mezzosoprana Aura Twarowska este, din 2007, solista a Operei de Stat din Viena. Se dedica vietii muzicale inca de la varsta de 6 ani prin studiul pianului, al mandolinei si cel al cantului in Lugojul natal. Dupa absolvirea liceului Coriolan Brediceanu din Lugoj, sudiaza stiintele economice la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatatii de Vest din Timisoara, perioada in care pastreaza legatura cu muzica, fiind angajata a Filarmonicii Banatul din Timisoara ca membra a corului condus de maestrul Diodor Nicoara. Odata cu infiintarea Facultatii de Muzica din Timisoara, reia studiul cantului, ca studenta a acestui institut, apoi obtine masteratul si doctoratul la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Aura Twarowska debuteaza pe scena operei timisorene in rolul titular din opera Carmen, de G. Bizet, in anul 1998. Este decorata de Presedintia Romaniei cu Ordinul Cavaler al Artelor, in grad de Ofiter (2004) si de catre Prefectura Judetului Timis cu Premiul Pro Cultura, pentru pomovarea culturii timisene (2004). Este Director Artistic al Concursului International de Canto Sabin V. Dragoi, si al Festivalului International de vara Lugoj Classic.

Alaturi de  Wiener Philarmoniker debuteaza cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro in Shanghai, in turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa.
Pana in prezent a cantat pe scena operei vieneze in aproximativ 400 de spectacole.

Biletele la eveniment au pretul unic de 10 lei si se pot achizitiona de la casiera Filarmonicii Banatul. In caz de vreme nefavorabila, concertul va avea loc in sala Capitol.