Incepe dezinsectia

9 iunie 2016

Tantar_640Zilele acestea au demarat lucrarile de dezinsectie in municipiul Timisoara. In functie de conditiile meteorologice, operatiunea se va derula pe toata perioada sezonului cald. Aceasta actiune va fi repetata la interval de 14 de zile.

Actiunea va incepe cu parcurile din zona centrala si cele de pe malurile canalului Bega. Se va continua cu zona centrala, iar apoi in toate cartierele din oras. Municipiul Timisoara a fost impartit in 6 sectoare, 3 la Nord de canalul Bega si 3 la Sud de canalul Bega.

Municipalitatea recomanda tuturor institutiilor, societatilor comerciale, asociatiilor de locatari si persoanelor fizice sa execute operatiuni de dezinsectie concomitent cu actiunea generala a primariei. In acest mod se va evita retragerea tantarilor in zone netratate, stiut fiind faptul ca tendinta insectelor este de a se refugia in locurile in care dezinsectia nu a fost efectuata.

De asemenea, in perioada actiunilor, cetatenilor li se solicita ca seara, intre orele 21,30-23,30, sa evite traversarea parcurilor, scuarurilor etc., atunci cand este simtita prezenta utilajelor ce efectueaza dezinsectia terestra.

Operatiunile de dezinsectie vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul Sanatatii, prin Comisia Nationala de Biocide.