O noua unitate de primire a urgentelor, la Spitalul Municipal

5 iunie 2016

Clinici_UPUPrimaria a investit masiv in ultimii patru ani intr-un domeniu prioritar, sanatatea, pentru care a alocat peste 75 de milioane de lei din bugetul local, plus finantari europene. Asa au fost posibile reabilitarea si echiparea ambulatoriului de obstetrica-ginecologie a Spitalului Municipal, mutarea Clinicii de dermatologie si a Policlinicii intr-un imobil reamenajat si dotat, reabilitari la Clinica de Oftalmologie, demararea constructiei unui nou corp de cladire la Spitalul de copii si  multe altele. Vor fi investitii, in continuare, in Clinica de balneofizioterapie (recastigata in instanta impreuna cu alte doua imobile de spitale), in Spitalul Victor Babes, Spitalul de copii, Spitalul Municipal, in toate clinicile din subordinea Primariei.

In prezent, au fost finalizate lucrarile de modernizare si extindere a Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara (Clinicile Noi), care functiona in conditii improprii, intr-un spatiu de 40 mp, desi deserveste 26.000 de persoane  pe an. Lucrarile au inceput in 2015, iar noua constructie are 586 mp, o capacitate de 14 paturi si posibilitatea suplimentarii cu inca 8.

S-au realizat si spatii auxiliare: birou de  informare/sala de asteptare, spatii de acces si depozitare, 8 spatii cu destinatie medicala, grupuri sanitare. S-au facut dotari moderne, la cele mai inalte standarde, instalatii complexe, sistem de supraveghere video cu 14 de camere, sistem anti-incendiu, iluminat complex, functional si in cazuri speciale etc. Valoarea lucrarilor a fost de aproximativ 3 milioane de lei.